Лош ден за наши контрабандисти на Капъкуле“: Кучето Фокус и митничари откриха трюфели и кехлибар за 104 176 лева

Лош ден за наши контрабандисти на Капъкуле“: Кучето Фокус и митничари откриха трюфели и кехлибар за 104 176 лева

24rodopi.bg/Криминале Контрабанда на трюфели и кехлибар на стойност 1 030 000 турски лири, равняващи се на 104 176 лева, е била заловена вчера от тур

24rodopi.bg/Криминале

Контрабанда на трюфели и кехлибар на стойност 1 030 000 турски лири, равняващи се на 104 176 лева, е била заловена вчера от турските митничари на границата с България при две отделни проверки на ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево, съобщава агенция DHA.

В автомобил с българска регистрация при проверката на рентген е бил установен подозрителен товар. При щателния оглед, в който е участвало и специално обученото куче Фокус, в тайник, изграден до резервната гума, и в предната пътническа седалка са били открити 12 килограма трюфели, чиято стойност достига 25 хиляди турски лири за килограм. 

Отделно митничарите са заловили в камион десет килограма кехлибар на стойност около 730 хиляди турски лири при опит да бъде внесен нелегално в Турция. Задържани са българин и турчин. Кехлибарът, във формата на едри мъниста, навързани на върви, е бил поставен в черни найлонови торби и скрит при шофьорското място.

COMMENTS

WORDPRESS: 0