Лютви от Бялка, който уби човек на пътя, е избягал в Турция! (видео)

24rodopi.bg/Криминале Мъж от кърджалийското село Бялка, убил човек на пътя, за който тежък инцидент 24rodopi.com вече писа, е избягал в Турция. "Чов

24rodopi.bg/Криминале

Мъж от кърджалийското село Бялка, убил човек на пътя, за който тежък инцидент 24rodopi.com вече писа, е избягал в Турция.
„Човекът, който удари с колата си тази на сина ми и причини смъртта му, е напуснал страната. Това се случи веднага след задържането му за 24 часа. Всички в Спешното видяха, че той е неадекватен и миришеше на алкохол“, твърди бащата на загиналия Йордан Ясен Бозуков, който предостави кадри от камери в района борса „Марица“, където на 20- март стана зверската катастрофа. Появи се видео от брутална катастрофа, при която е загинал 23-годишен младеж. Инцидентът е станал на 20 март, информира marica.bg.
От нощните кадри се вижда как в 20.57 ч. колата на 23-годишния Йордан е настигната от движещ се с висока скорост автомобил. Следва удар, при който колата на момчето се завърта и забива в ограда. С него са пътували приятелката му и 23-годишно момче, които са оцелели.
Шофьорът, който ги е ударил с „Мерцедес“, собственост на фирма, е 58-годишният Лютви от кърджалийското с. Бялка. Той бе задържан за 24 часа и освободен.
„Йордан почина след 9 дни в ОАИЛ на хасковската болница. Благодарен съм на лекарите там за огромните усилия, които полагаха дни наред въпреки мозъчната смърт на сина ми, бореха се до последно. Благодаря и на пожарникарите и хората от КАТ за бързата реакция. За съжаление Данчо нямаше шанс. Случаят е подобен на този, при който загина Милен Цветков, това с пияните и дрогирани шофьори трябва да спре. Как така при нанесени толкова тежки травми е освободен само след 24 часа шофьорът, който ги е причинил“, пита съсипаният баща. Той каза, че е предупредил разследващите, че шофьорът, който е представител на мощна фирма, ще напусне страната.
Шофьорът вече е в Турция, това че имаме споразумение не гарантира, че той ще бъде издирен и доведен пред съда, допълва бащата. От районната прокуратура казаха, че не е постъпила информация Лютви да е напуснал страната. Предстои делото да бъде прехвърлено в Окръжната заради настъпилата смърт и тя трябва да изясни къде е обвиняемият. Погребението на Йордан Бозуков е в събота.

COMMENTS

WORDPRESS: 0