Лютви Местан в жалба до главния прокурор: Извършено е престъпление срещу правосъдието!

Лютви Местан в жалба до главния прокурор: Извършено е престъпление срещу правосъдието!

24rodopi.bg/Темата+Подадох сигнал до главния прокурор за извършени нарушения на НПК в хода на досъдебното производство, включително за измами, за фа


24rodopi.bg/Темата+
Подадох сигнал до главния прокурор за извършени нарушения на НПК в хода на досъдебното производство, включително за измами, за фалшифициране и унищожаване на доказателства.

Това съобщи в Кърджали бившият политически лидер Лютви Местан, който е един от обвиняемите за смъртта на 6-месечно бебе при катастрофа, станала на 14 април 2019 година в района на Загорско.

Начертаването на стоп линията след ПТП и постфактум меренето на видимост е престъпление, категоричен е Местан, който на днешното съдебно заседание сне правомощията от своите адвокати и поиска да се защитава сам в съда.

„Моята видимост трябваше да се измери в деня на ПТП, когато нямаше стоп линия и когато имаше високи храсти, които ограничаваха видимостта ми.

Знаеха, че нямам видимост, нарочно отложиха меренето на видимостта с 5 дена. В нощта на 15 срещу 16 април манипулираха фактическата обстановка. Това се казва Престъпление срещу правосъдието.

Всички тези обстоятелства ги изложих в жалба до главния прокурор“, отбеляза пред 24rodopi.com Местан.

Какво каза още той пред Съдебната палата в Кърджали, във видеото:

COMMENTS

WORDPRESS: 0