Лютви Местан пак влезе в съда, но сърцето му биеше… парламентарно (видео)

Лютви Местан пак влезе в съда, но сърцето му биеше… парламентарно (видео)

24rodopi.bg/Общество Днес Лютви Местан пак влезе в съда, но сърцето му биеше някакси парламентарно. Определено на бившия политик му липсва трибуната

24rodopi.bg/Общество

Днес Лютви Местан пак влезе в съда, но сърцето му биеше някакси парламентарно. Определено на бившия политик му липсва трибуната на Народното събрание, или поне ресорните репортери. Но пък е във форма да говори.

Както вече 24rodopi.com писа, след серия прекъсвания, делото за смъртта на 6-месечното бебе край Загорско бе отложено за 13 май.

В залата бяха разпитани лекар, озовал се и оказал първи помощ на пострадалите, както и минаващ през участъка 66-годишен мъж, който съдействал на полицаите при замерванията и подписал след това протокол.

На няколко пъти заседанието бе прекъсвано, а съдията изгони един от адвокатите на Лютви Местан-Менко Менков.

Припомняме, че катастрофата възникна на 14 април 2019 година на главия път Кърджали-„Маказа“. Автомобилите на политика и семейство Ахмед се сблъскаха при опит на Лютви Местан да се включи в движението от разклона за Загорско. При зверския удар загина бебето на семейството.

Обвинени за съпричиняване на смърт по непредпазливост са Местан и бащата на детето Юсеин Ахмед.

 

Съобщение на Окръжен съд-Кърджали:

На 24.03.2022 г. състав на Окръжен съд – Кърджали даде ход на наказателно общ характер дело № 1/2021 г.

 Подсъдими по делото са Ю.А.Т. и Л.А.М, които са предадени на съд за извършено престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“ във връзка с чл. 342, ал. 1, предл. трето от Наказателния кодекс – причиняване на смърт по непредпазливост при пътнотранспортно произшествие, в условията  на съпричастност, на 14.09.2019 г. на кръстовището на главен път I-5 и пътя за с. Загорско, общ. Момчилград.

Заседанието по делото бе отложено от предходно заседание за разпит на трима свидетели. В днешното заседание се явиха и тримата призовани свидетели, като бе разпитан единия от тях.

По време на съдебното заседание и разпита на втория свидетел, след неспазване на няколко устни разпореждания на председателя на състава към единия от защитниците на подсъдимия Л.А.М. за ненарушаване на реда в съдебната зала, адв. М.М. бе помолен от председателя на състава да излезе от съдебната зала и непосредствено след което бе дадена кратка почивка.

В продължилото след почивката съдебно заседание, на именното повикване от съда,  защитника на подсъдимия Л.А.М. – адв. М.М. не се яви в съдебната зала. Подсъдимият Л.АМ. и другият му защитник – адв. Н.Д. поискаха отлагане на делото, поради невъзможност за осигуряване на пълноценна адекватна  защита.

 Съдът, на основание чл.267, ал.3 от Наказателно-процесуалния кодекс, взе решение да уведоми Съвета на Адвокатската колегия – София за това, че адв. М.М. – защитник на подсъдимия Л.А.М., с поведението си, и след предупреждение от председателя на съдебния състав, е продължил да нарушава реда в съдебната зала, и поради поведението си и неявяването си в съдебното заседание, е станал причина за отлагане на делото.

Съдът уважи искането на подсъдимия и защитника му и прекрати днешното съдебно заседание от фазата на  разпит на втория свидетел, като отложи делото за 13.05.2022 г. от 10.30 часа.

COMMENTS

WORDPRESS: 0