Лютфи Йозгюр: За нас, изселниците от България, които имаме право на глас, вотът на 2 октомври е по-важен от предишните!

Лютфи Йозгюр: За нас, изселниците от България, които имаме право на глас, вотът на 2 октомври е по-важен от предишните!

24rodopi.bg/Политика Председателят на Дружеството за култура и сътрудничество на балкански изселници (Бал-Гьоч) Лютфи Йозгюр призова изселниците с бъ

24rodopi.bg/Политика

Председателят на Дружеството за култура и сътрудничество на балкански изселници (Бал-Гьоч) Лютфи Йозгюр призова изселниците с българско гражданство да гласуват масово на предсрочния парламентарен вот в България на 2 октомври т. г., пишат турските медии, цитирани от БТА.

На пресконференция пред журналисти в „Балкан еви“ („Баканска къща“), където се помещава Дружеството, той посочи, че участието в предстоящият вот е важно за сформирането на стабилно правителство в България.

„През миналата година се проведоха три пъти общи избори в България, на които гласувахме и тук, в Турция. Но за съжаление не се сформира стабилно правителство. За нас, изселниците от България, които имаме право на глас, тъй като сме и български граждани, вотът на 2 октомври е по-важен от предишните, защото може да даде шанс за постигане на политическа стабилност и сигурност, на надеждно управление, от което се нуждае България, в името на демократичното бъдеще“, посочи той.

По думите му към момента в Ялова са били подадени 610 заявления по електронен път от желаещи да гласуват.

„Днес е последният срок за подаване на заявленията. Но в деня на вота ще може да се гласува и без предварително подадено заявление, ще се попълват на място. На последните избори в град Ялова бяха разкрити три избирателни секции, по една в центъра на града, в Чифтликкьой и Алтънова субашъ. Но те се оказаха недостатъчни и имаше дълги опашки. Подадохме молба за разкриване на още една секция в града, за което сме събрали необходимия брой заявления (501)“.

На 2 октомври  на територията на Турция се очаква да бъдат разкрити 143 избирателни секции в районите населени компактно с турци от България.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0