Лидери: Изселническата общност не желае Шабанали, Бахри и Хафъзов в листите на ДПС, не заслужават и постове!

24rodopi.bg/Политика Изселническата общност категорично е против бившите началници в партия ДОСТ Бахри Юмер, Шабанали Ахмед и Хюсеин Хафъзов да попад

24rodopi.bg/Политика

Изселническата общност категорично е против бившите началници в партия ДОСТ Бахри Юмер, Шабанали Ахмед и Хюсеин Хафъзов да попаднат в кандидатските листи на ДПС в следващите парламентарни избори. Тримата не заслужавали и постове в администрации, ръководени от кметове на ДПС. Те трявало да станат отново членове на партията, но на ниво „селски съвет“ или „квартална организация“ и да се постараят да израснат в йерархията „с труд и пот на челото“.

Това стана ясно по време на посещението в Кърджали и Минерални бани на координаторите на ДПС в Турция през уикенда.

Много трудно изселниците биха преглътнали лансирането на „предатели“, дори биха бойкотирали вота, смята един от регионалните отговорници.

Първите двама от така нар. „предатели“ са сочени и за „съставители“ на забранителния списък с над 160 души, които нямаха право да посещават южната съседка.

Шабанали Ахмед и Хюсеин Хафъзов пък са били обучавани на религия в учебно заведение в Турция, което бе свързвано с организацията на проповедника Фетхуллах Гюлен, сочен за организатор на опита за преврат в Турция.

Припомняме, че Хафъзов се появи преди месеци в централата на ДПС, а Бахри Юмер поиска прошка от почетния председател Ахмед Доган.

Кой и защо покани лидерите на изселниците, гласуващи за ДПС, в Кърджали и Минерални бани – очаквайте

Коментарът: Лютви Местан сам не яде кюфтетата – очаквайте

COMMENTS

WORDPRESS: 0