Лична трагедия, която… нахрани 100 деца в Африка (видео)

24rodopi.bg/Общество Една лична трагедия, която води до размисли. Която пренарежда вътрешния дневен ред, тълкува по друг начин необозримия свят, пр

24rodopi.bg/Общество

Една лична трагедия, която води до размисли. Която пренарежда вътрешния дневен ред, тълкува по друг начин необозримия свят, предизвиквайки усмивки в обозримия.

Жена от кърджалийското село Ястреб нахрани 100 деца в Африка.

 

Небибе Мюмюн стори това в първите два дни от Свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Нашенката живее в Дания от години. През март м.г. губи баща си. Болният от рак Емин Мустафа умира докато чака да бъде настанен в столична болница за лечение.

В негова памет дъщеря му организира изхранването на десетки сирачета в Камерун. 

„Това струваше само 320 евро. Преведох парите, а от Африка ми изпратиха клип, за да се уверя“, сподели тя. Небибе Мюмюн ползвала услугите на международната фондация „Yetimin duası“, оперираща в Турция.

В Свещения Коран, в Сура „Ал-Бакара“, в Аяти 183 и 184 е уточнено, че онези, които не могат да постят по време на месец Рамазан, са задължени да нахранят по един човек за всеки пропуснат ден: „О, вярващи, предписано ви е говеенето, както бе предписано и за онези преди вас, за да се побоите в определени дни. А който от вас е болен или на път – да се издължи в други дни. А за които не могат – откуп: да нахранят човек в нужда. А който по своя воля стори благо, това е най-доброто за него. И да говеете е най-доброто за вас, ако знаете“.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0