Лев за паркомясто вече и в „клетвите“: Пред блока ти „Синя зона“ да стане!

24rodopi.bg/Общество „Синята зона“ в Кърджали вече е развила до такава степен тревожност у кърджалийци, че тя придобива размерите на параноя. Където

24rodopi.bg/Общество

„Синята зона“ в Кърджали вече е развила до такава степен тревожност у кърджалийци, че тя придобива размерите на параноя. Където има някаква общинска активност, все платеното паркиране предизвиква негативни трепети.

„Секат се дърва из зелена площ, ще става паркинг!“, само един пример.

Левчето за час престой на автомобила влезе и в новия градски фолклор.

„Пред блока ти Синя зона да стане!“, кълне кърджалиец партньор на карти, догато между раздаванията хвърлят по едно око към мача на „Арда“ в неделния ден. Случка в малко заведение във „Възрожденци“.

В най-големия квартал на Кърджали отдавна се прокарват тревожни помисли как „Синята зона“ ще стигне и до него…

Припомняме, че в четвъртък ще се проведе общественото обсъждане, в което основен акцент ще бъде именно зоната. На 16 февруари от 17 часа в Бизнесинкубатора ще бъде разгледан Проектът за изменение и допълнение  на Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали.

36 лева на месец абонамент за „Синя зона“, вместо досегашните 48. Таксуването да започва в 8:30 часа, вместо в 8. Във вътрешната зона на комплекс „Младост“ да не се плаща за паркомясто. Както вече писахме, това са предложенията на общинското предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“ за промени в правилника за устройството и дейността му. На 16-и думата ще имат гражданите…

COMMENTS

WORDPRESS: 0