Лазаруване за успехи и… награди за младите журналисти на „Йовков“

В навечерието на Лазаровден, лазарките от II a клас от „Йордан Йовков“, с ръководители Росица Христова и Гроздена Терзиева, пресъздадоха обичая. Във ф

В навечерието на Лазаровден, лазарките от II a клас от „Йордан Йовков“, с ръководители Росица Христова и Гроздена Терзиева, пресъздадоха обичая. Във фоайето на втория етаж, нагиздени в лазарски премени, с пъстри пролетни венци, те  пяха, танцуваха и наричаха за здраве и плодовитост.

Лазарките играха буенек – буйното незатворено хоро, с подскоци. Търкулнаха и  ситото, за да е сита и пълна идната година. Малките моми пръскаха с китка здравец и чемшир, за да се множат успехите на „йовковци“.

Млади журналисти от клуб „Журналист“ към СУ „Йордан Йовков“ пък са отличени на Десети Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“.Берин Али  от VI а клас, с ръководител Елмира Димитрова,  грабна първото място в категория „Репортаж“ във възрастовата група V-VIII клас. Тя участва  с репортажа си  „Йовковец – световен лидер в предприемачеството“. Нейната съученичка Кристина Димитрова от VI в клас е отличена на второ място в категория „Интервю/репортаж“, където участва с аудиорепортаж на тема „Театърът и образованието“. Тя  получава и поощрителна награда  в категория „Репортаж“, където участва с репортажа си „Образователната среда и новото поколение, родени под знака на дигиталните технологии“. Даниела Кузманова от II в клас, с ръководител Лидия Бонева, е класирана на първо място в Категория „Интервю/репортаж“ във  възрастова група II – IV клас. Тя участва с интервю на тема „Децата и книгите“.

Талантливите ученици на „Йовков са отличени“ измежду 124 млади автори и 47 колектива, разпределени в три възрастови групи. Общият брой на образователните институции, представили свои възпитаници, е 60 от 29  населени места.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0