Лафовете 24: Телевизия ли победи в новогодишната нощ или Софи Маринова?

Лафовете 24: Телевизия ли победи в новогодишната нощ или Софи Маринова?

24rodopi.bg/Общество  „Защо БНТ спечели състезанието по зрителски интерес? Отговорът е много прост - защото заложи на стари, добре познати и обичани

24rodopi.bg/Общество 

„Защо БНТ спечели състезанието по зрителски интерес? Отговорът е много прост – защото заложи на стари, добре познати и обичани актьори и достатъчно умни и интересни сценаристи. Както и на мелодии, познати и обичани от десетилетия.

Повечето от авторите, певците и актьорите от тези отминали времена отдавна не са сред нас, но хората ги помнят и искат да ги гледат, независимо, че са ги гледали много пъти.

Какво противопоставиха другите две национални телевизии – познати и вече втръснали лица – Рачков и Цитиридис. Първият не слиза от екран с часове, независимо дали води шоу или приканва мераклиите да си опитат късмета в хазарт. Вторият пое нелеката задача да замени Слави Трифонов и не се справи, но остава, вероятно поради липсата на алтернатива.

Така че БНТ избра правилното решение и спечели. Но с един нюанс. Ако от Кошлуковата телевизия си въобразяват, че са сътворили нещо свое и оригинално, дълбоко се лъжат. Сътвориха пълнеж около старите сценки и имитация на големи актьори. Доста слаб пълнеж при това. На моменти дори разваляше направеното преди години от Парцалев, Тодор Колев и Калоянчев. Да не говорим за реквизита – миришеше на икономия и мизерия. Все с идеята за оригиналност, каквато обаче липсваше. Затова ми звучи доста пресилено да кажеш на програмата си „бляскава“, както самите те са си я определили. Малко по-скромно изразяване би било на място. Ако с нещо трябва да се похвали заслужено БНТ бе изпълнението на Дунавското хоро-традиция, която беше спазена въпреки разгорелия се спор около авторските права на тази великолепна българска музика“, пише в коментар във Факти Бг Красимир Тодоров.

Все по-малко хора в България гледат телевизия, особено по-младите. Тези, които в новогодишната нощ са били пред телевизора с дистанционно в ръка, коментират под публикацията:

„На фона на старите артисти се видя колко са слаби днешните, гола вода“;

Ромският славей СОФИ МАРИНОВА удари в земята всички. ЧЕСТ Е ЗА БЪЛГАРИЯ, А БИХ КАЗАЛ ЗА ВСЯКА СТРАНА ДА ИМА ПЕВИЦА С НЕЙНИТЕ ГЛАСОВИ ДАННИ. За нейна жалост се е родила в България. С този талант, който има, на запад сигурно щеше да ,,избие ,,рибата… БРАВО СОФИ. Предварително искам да отбележа, че не съм ром, а етнически българин“;

„В царството на слепите и едноокият е цар, пък дори и едното му око да е с +5 диоптъра, астигматизъм и катаракта. Отчайващо е сравнение със скечове от преди 35-40 г и Храчкивщината и Цикатридинщината. Дори жалките опити да ги пародират по бнт-то бяха по-малко ужасни. Трябва да си направо „гении“ за да може след половин век, при достъп до друго ниво техника, условия и.., ако щеш възможност да откраднеш нещо от цял свят и….да си 10 пъти по-зле;

„Аз пък гледах в новогодишната нощ концерта на Софка и как 15хил дерат глас на Рома ле.. Признавам си, покъртителна гледка беше“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0