Лафовете 24: При Борисов хлябът беше 1 лев, горивото – лев и 50, че и война нямаше!?

Лафовете 24: При Борисов хлябът беше 1 лев, горивото – лев и 50, че и война нямаше!?

24rodopi.bg/Коментари „Трябва да съсипят всичко, за да може и последният, който е повярвал в промяната/измяната да разбере какво са направили – с как

24rodopi.bg/Коментари

„Трябва да съсипят всичко, за да може и последният, който е повярвал в промяната/измяната да разбере какво са направили – с какви компромати, с какви лъжи, какъв мащабен план да свалят нашето правителство. Докато и последният човек в тази държава не го разбере, е рано за избори.

Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от футболния стадион.

При Борисов хлябът беше 1 лев, сега е 2.50 лв. Горивото при Борисов – 1.50 лв., сега е 3.50 лв. Газът и токът са в пъти повече, зеленчуци – много повече. Честита ви промяна. Променяйте се, като осъзнаете какво е станало, утре вече е късно, заяви Борисов в излъчвано чрез фейсбук профила му видео и отбеляза милиардните заеми, които тегли правителството.

Утре вече е късно, това мога да кажа на народа, категоричен бе бившият премиер“, пише Dnes Bg.

Сега разбирате ли защо повече от година президентът Румен Радев нито чува, нито вижда, нито му дреме за бившия премиер Борисов, въпреки напъните на лидера на ГЕРБ да бъде отразен от държавния глава. Защото Борисов си звучи като бивш премиер пред бивши кърджалийски металурзи – аз съм прост и вие сте прости и затова се разбираме!

След мачлето Борисов забрави само още едно изречение: При Борисов нямаше война в Украйна.

 

Доста по-умно и сериозно звучи актуалният политик Ицо Хазарта.

„Спасителните квоти са за некадърници. Всякакви ограничения и квоти са нещо неправилно. Да гласуваме да има стимул за българския фолклор, защото той е истински и автентичен“, заяви по време на дебатите народният представител от „Продължаваме промяната“ Христо Петров, известен като Ицо Хазарта. Според него, ако има истинска и стойностна българска музика, в огромната ѝ част, тя е правена преди десетилетия“, пише Novini bg за заседанието на парламентарната комисия, която подкрепя законова регламентация за повече българска музика. Предстои да бъдат конкретизирани законовите текстове.

 

А най-тревожно и сериозно звучи Владимир Путин.

„Западните държави са „водени от големи политически амбиции и русофобия“ в стремежа си да въведат санкции, които влияят негативно на собствените им икономики и благосъстоянието на техните граждани. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на среща по икономически въпроси със високопоставени служители в руската столица, предаде Асошиейтед прес.

Путин обвини Запада, че санкциите „провокират глобална криза“ и ще доведат до тежки последици за Европейския съюз, а също и за някои от най-бедните страни в света, които вече са изправени пред рисковете от продоволствен недостиг. „Западните елити са готови да пожертват останалия свят, за да запазят своето глобално господство“, добави руският президент.

Той заяви, че руската икономика е устояла успешно на удара от налагането на западните санкции и че руските компании ще запълнят нишата, оставена от изтеглянето на западните предприятия.

Путин, цитиран от Ройтерс, съобщи, че Русия ще увеличи износа си на зърнено-житната култура през настоящата година поради очакванията тазгодишната реколта в страната да бъде рекордна.

Москва се конкурира с ЕС и Украйна за доставките на пшеница за Близкия изток и Африка, като продължава да изнася зърно въпреки трудностите с логистиката и плащанията, причинени от западните санкции, наложени на Кремъл след инвазията в Украйна.

Страната доби рекордна зърнена реколта от 133,5 милиона тона през 2020 г., включително 85,9 милиона тона пшеница, макар че през 2021 г. производството намаля.

През 2022 г. Русия очаква да събере 130 милиона тона зърно, включително 87 милиона тона пшеница, каза Путин и добави, че ако това се случи, тазгодишният добив на пшеница може да отбележи нов максимум в руската история, но не даде прогноза за износа на земеделската стока.

Нарастването на руския износ през новия пазарен сезон (юли-юни) би могъл да помогне за частично задоволяване на нарастващото глобално търсене, в случай че износът на Украйна остане нисък и Киев не си възвърне достъпа до своите черноморски пристанища, заяви през миналия месец руската консултантска компания „Совекон“.

Руските износители до голяма степен успяха да решат проблемите с логистиката и прехвърлянето на плащания, причинени от западните санкции, и изнасят пшеница от пристанища на Черно море, както и спорадично от такива на Азовско море“, пише fakti.bg.

COMMENTS

WORDPRESS: 0