Лафовете 24: Премиерът на България срещу президента на Русия, Бойко срещу Киро, кръжок пък показа мускули на Нобеловата награда

Лафовете 24: Премиерът на България срещу президента на Русия, Бойко срещу Киро, кръжок пък показа мускули на Нобеловата награда

24rodopi.bg/Коментари През изминалото денонощие имаше ръст на… показването на мускули. Като се почне от писателски кръжок през биг боса на опозиция

24rodopi.bg/Коментари

През изминалото денонощие имаше ръст на… показването на мускули. Като се почне от писателски кръжок през биг боса на опозицията до министър-председателя.

Руският президент Владимир Путин трябва да внимава с използването на енергийните доставки като оръжие, защото може да загуби завинаги клиент. Това заяви българският премиер Кирил Петков пред бизнес телевизията CNBC по време на Световния икономически форум в Давос.

„Сега гледаме да диверсифицираме изцяло доставките от „Газпром“, посочва той. CNBC напомня, че преди няколко седмици България взе решение, че няма да плаща руския газ в рубли, както поиска Москва, тъй като това представлява нарушение на договора. От своя страна Русия спря доставките на газ за страната ни.

Българският премиер също така каза пред CNBC, че не съжалява за решението да отхвърли искането на Москва, като отбеляза, че България е показала на Путин, „че може да остане стабилна, че газовата зависимост не може да бъде начин да се влияе на външната ни политика, че ние, като европейци, можем да устоим при поставяне под натиск“, пише „Фрог нюз“.

България беше зависима на 95% от вноса на природен газ от Русия, напомня CNBC.

Според Кирил Петков, отказвайки се от руския газ, България вече е заела лидерска позиция в ЕС.

 

Кирил Петков е лидер в Европа, а Бойко Борисов вчера беше лидер на футболния терен, а скоро и на политическия, поне такава заявка дава.

На предсрочните избори тази година ще вдигнем купата. Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук. Бившият премиер участва в мач на „Витоша” (Бистрица), отбелязва „Факти Бг“. Да, ама мач, който направи Борисов футболен шампион на България в категория „ветерани“.

 

Български писател бил номиниран за Нобелова награда, пишат електронните издания, позовавайки се на една от многото писателски организации в България.

Председателят на ПЕН центъра Здравка Евтимова обяви пред bTV, че сдружението е предложило Георги Господинов за Нобелова награда. Писателката уточнява, че кандидатурата на България е изпратена още преди няколко месеца, но до момента няма отговор от Шведския нобелов комитет.

Няма и да има. Над 2 500 са подобните предложения. Предложен е едно, номиниран за наградата съвсем друго, важното е, че от писателския кръжок показват мускули.

В кафенето на едно от крайградските кърджалийски села често идват политици и местните почти винаги настояват, че даскалът е най-умният сред тях и предлагат да бъде вписан за кандидат-депутат. Години минаха, но даскалът така и не стана номинация на партията.

COMMENTS

WORDPRESS: 0