Лафовете 24: Оръжията изстреляха износа, Крушовица и Батин срещу Кремъл и защо да прегърнем с усмивка кризата

Лафовете 24: Оръжията изстреляха износа, Крушовица и Батин срещу Кремъл и защо да прегърнем с усмивка кризата

24rodopi.bg/Коментари Днес цитатите са по темите “Защо властта отчита ръст на износа“ и “Извинете, аз съм на почивка, бихте ли ми казали какво говоре

24rodopi.bg/Коментари

Днес цитатите са по темите “Защо властта отчита ръст на износа“ и “Извинете, аз съм на почивка, бихте ли ми казали какво говореха тази сутрин в телевизионните студиа“. Има и трета тема, за войната в Украйна и тежката зима, която се задава.

Делян Добрев, депутат и бивш бойкоборисов министър:

Корнелия Нинова днес пак казала, че всичко е цветя и рози. Цял ден се чудя как да я убедя в противното?! И измислих! Не може да не вярва на собствените си документи. В крайна сметка тя ги е подписала! Възможно ли е един и същи човек устно да твърди едно, а писмено друго?

Та стигам до втората причина за високия индустриален ръст и ръста на износа – оръжията и боеприпасите. За Полша!!! Да не помисли някой, че са за войната в Украйна. Просто поляците ползват украински товарни самолети и пилоти, понеже в Украйна скучаят и нямат друга работа.

Та фактите за оръжията и боеприпасите, според писмото на самата Корнелия Нинова са, че само за 4 месеца (от 01.03 до 30.06) сме изнесли продукти, свързани с отбраната на стойност 1 016 336 858 евро.

Над 1 милиард евро за 4 месеца означава по над 250 млн евро на месец!

Колко е за миналите години? По около 80 млн евро на месец.

Това е 3 пъти по-голям износ на боеприпаси, стрелково оръжие и т.н. от началото на войната в Украйна. За Полша!

И още нещо. Да, госпожа Нинова, има ръст и в износа на колелета (велосипеди), но обемите са несравними. За да си представите колко са 250 млн евро във велосипеди да приемем, че един велосипед струва 1000 лева и е дълъг 2 метра. Велосипеди за 250 млн евро на месец са 1000 (хиляда) километра велосипеди гума до гума. Това е разстоянието от София до Виена наредено плътно гума до гума с велосипеди. На месец!

 

Васил Петев, журналист, анализатор, публицист:

Село Крушовица и село Батин щели да обединят волята си за да защитят изконните си евроатлантически ценности и да опазят марабутата си от зловредното влияние на Москва.

Лелеее, кви глупости говорят от телевизора. Подобна мисловна диария е за Пулицър. Или поне за Грами. Особено ако пее Стоян Михалев.

Да, България не трябвало да се притеснява да застане под чадъра на БСП, защото това не бил чадър на БСП, а на Джеймс Браун, разбираш ли… Гечев и Симов били само чернокожи беквокалистки с корени от Смоленск.

Според мен глупостта трябва да бъде вписана в Наказателния кодекс. И да бъде преследвана. Щото тази наша политическа олигофрения вече се превръща в реална заплаха за националната сигурност.

Как така Крушовица и Батин ще нападат Москва без Иво Инджев, бе?! Имат ли ратификация от Македонския парламент? Тези сладки малоумници… Малоумници с кош.

 


Леонид Волков, началник на щаба на Алексей Навални, публикувано в Twitter
, превод на Веселин Дремджиев:

Общественото мнение в Украйна абсолютно недвусмислено настоява Зеленски да продължи борбата. Ахилесовата пета на Украйна е това, че зависи от Запада. И все пак: войната унищожи голяма част от икономиката, данъчните приходи паднаха драстично; да се бие, без западно оръжие, също не е работа. Киев не може да се справи сега без подкрепата на Европа – и това създава възможности за изнудване. Посланието на Путин през юни беше много просто: „скъпи Шолц, Макрон, Драги – или оказвате натиск върху Зеленски и го принуждавате за мир, или аз ще създам глад в Африка, получавате безброй бежанци в Европа и вашите правителства ще бъдат пометени от десни радикали (което аз самият ще финансирам) Това беше убедително, но не помогна…

Изнудването на Путин с глад не мина. Принципите и ценностите победиха. Но Путин, както знаете, има двама съюзници. И тъй като генерал Глад не се справи със задачата, сега фелдмаршал Студ ще бъде изпратен на фронтовата линия. Още нещо, което Путин научи през своите 22 години на власт: ако не е възможно да се постигне споразумение със западните политици директно, е необходимо да се работи чрез техните избиратели. В крайна сметка те също зависят от общественото мнение (и това е тяхната сила, но Путин е сигурен, че това е слабост) Зимата идва. Това ни позволява да играем на газ картата възможно най-ефективно през следващите месеци. Това ще направи Путин през следващите месеци – ще се опита да изплаши европейците с перспективата да мръзнат в домовете си тази зима.

…ще има желаещи да овладеят парите на Путин, за да кажат със замислен вид: „жалко, разбира се, за Украйна, но за да не замръзне Европа, трябва да се споразумеем с Путин“. Помнете – всеки, който ще каже това – 20% от тях са полезни идиоти, но 80% са агенти на Путин. Какво да правим тогава? 1. Предупреден, означава предварително въоръжен. Не се заблуждавайте. Европа вероятно ще се сблъска с трудна зима – но това е принудително плащане за последните осем години на безразличие и бездействие. Трябва да преживеем тази зима: ако сега се предадем и се поддадем на условията на Путин, то след още 6-8 години Европа почти сигурно ще се изправи пред друга зима, ядрена. Защото Путин няма да спре, той ще се готви за отмъщение и новата война ще бъде още по-лоша от сегашната.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0