Лафовете 24: Около бившия премиер засега рекрутирали, за останалите питанката на деня е „Кой освободи българските моряци?“

Лафовете 24: Около бившия премиер засега рекрутирали, за останалите питанката на деня е „Кой освободи българските моряци?“

24rodopi.bg/Коментари Твърде много българи са в очакване да се появи новата партия на бившия служебел премиер Стефан Янев. „Партията ще бъде учреден

24rodopi.bg/Коментари

Твърде много българи са в очакване да се появи новата партия на бившия служебел премиер Стефан Янев.

„Партията ще бъде учредена, когато рекрутираме достатъчен брой хора, споделящи сходни политически идеи и възгледи, т.е. когато е налице необходимият за една подобна формация човешки капитал“, обяснява дама от обкръжението на Янев пред вестник “24 часа”. Иска да каже, партия ще има като съберем достатъчно хора за партийна дружина, ама още повече иска да звучи като Лютви Местан.

  


В сайтовете прехвърчат искри по темата „Кой освободил българските моряци от кораба „Царевна“?
 

„Хубава новина е, че българските моряци бяха освободени. Но това не е заради действията на българските служби, а защото руските военни и сепаратистите ги освободиха“, коментира в студиото на „Тази сутрин“ влогърът Асен Генов.

„Русия освободи български заложници и този акцент според мен трябва да се повтаря и да се поставя много ясно. За да не се объркват понятията за добро и най-малкото базисните понятия за добро и зло. Нашите моряци там да са живи и здрави и дано да се върнат максимално бързо при семейството си в домовете си, но те бяха освободени от тези, които ги бяха похитили в обсадения Мариупол“, уточнява след изненадващото начало човекът на „Демократична България“.

Различна е позицията на лидера на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов:

„Близо месец и половина съдбата на българите в Мариупол беше в ръцете на три държави – Украйна, Русия и България. Украйна ги държа като жив щит и не направи нищо за освобождението им, България се задейства с огромно закъснение и след натиск от страна на „Възраждане“, а Русия в крайна сметка на практика освободи българите след приключването на военните действия на пристанището. В тази връзка искам да кажа две неща:

  1. Благодарен съм на руските сили и на тези на ДНР, че запазиха живота на моите сънародници;
  2. 144 години след освобождението на България от турско робство отново трябваше да чакаме руснаци да освобождават българи“.

 

 

Учителската заплата трябва да бъде около 2500 лв., за да може да се чувства спокойно един млад учител, който в момента има желание да работи в образователната система. Това твърди шефът на работодателска организация и училищен директор Деян Стаматов, цитиран от Dnes Bg. Той добавя, че увеличението с над 12% на заплатите няма да има шанс да привлече млади учители в системата.

Ами, нека ги вдигнат. Заплатите.

И дано дочакаме, след хубавите заплати в образованието, времето на кандидатстващи за „сладки служби“ висшисти (някои и с по две купени дипломи), които да показват знания за поне 8-класник по време на интервюто за работа. Хаосът с ВУЗ-овете трудно ще бъде преодолян, но поне за образованието до 8 клас има някаква надежда. Заплатите са знак.  

COMMENTS

WORDPRESS: 0