Лафовете 24: Малката кавга, голямата кавга

Лафовете 24: Малката кавга, голямата кавга

24rodopi.bg/Коментари Слави Трифонов се ядоса и написа в профила си във Фейсбук: "Днес (3 април, неделя - б.р.) в две телевизионни интервюта председ

24rodopi.bg/Коментари

Слави Трифонов се ядоса и написа в профила си във Фейсбук:

„Днес (3 април, неделя – б.р.) в две телевизионни интервюта председателят на Народното събрание Никола Минчев и началникът на кабинета на правителството Лена Бориславова заявиха, че кандидатът на управляващата коалиция за гуверньор на БНБ е Андрей Гюров. А това е лъжа – управляващата коалиция няма единен кандидат. Има двама кандидати“.

„В предаването „120 минути“ по bTV началникът на кабинета стигна още по-далеч, прекрачи своите правомощия, и изрече внушения и клевети по адрес на Любомир Каримански. Внуши, че господин Каримански има съмнителни петна в своята биография и ако той бъде избран за управител на БНБ, а не Андрей Гюров, ще има „второ КТБ“, казва лидерът на „Има такъв народ“.

От своя страна с изявление излезе и Любомир Каримански, отбелязва Факти Бг.

„За мен беше изключителна изненада днешното /б.р вчерашното/ изявление на говорителя на кабинета Лена Бориславова. Това бяха внушения и опити за клевети, които аз не мога да приема. Смятам, че те удрят по институцията БНБ и са ултиматум към нея. Те звучат по още по-сериозен начин и към тези, които трябва да изберат управител на БНБ, т.е. парламента. Недопустимо е от страна на правителството да се меси в дейността на институция със 140-годишна история. Както е недопускимо да се казва на НС кой е точният кандидат. Важно е да се уточни и кой има право да говори от името на коалицията и дали е упълномощен. Към настоящият момент на мен не ми е известно някой да е бил упълномощаван за това, тъй като ние от „Има такъв народ“ сме част от коалицията“. Не ми е известно и да е имало среща, на която коалиционните партньори да са посочили един от двамата кандидати като фаворит. Притеснителни са внушенията по мой адрес и клеветите в изказването. вече стана ясно на всички кой се е опитвал да ме „посъветва“ и по какъв начин, за да се откажа от поста управител на БНБ“, пише Каримански.

Ще стигнат ли гласовете на ПП, БСП и ДБ, за да бъде избран Гюров? Или Каримански ще е по-силен с подкрепата на ИТН, ГЕРБ и ДПС?

Ще „узрее в тиквите“ на „ози“-та и „ори“-та, че освен коалиция на книга в този парламент има доста по-значими плаващи мнозинства по особено важни гласувания – за шеф на БНБ, за спезиализираната прокуратура, за Иван Гешев и т. н.

Каквото и да е, малка кавга е, спрямо това, което се задава.

 

 

Украйна, Европа и САЩ обвиниха Русия във военни престъпления след откритите тела на убити цивилни  в град Буча, недалеч от Киев, след изтеглянето на руските сили.

Москва пък поиска Съветът за сигурност на ООН спешно да обсъди случая, за който твърди, че е провокация на украинските власти. Според Дмитрий Полянски, първи зам.-представител на руската мисия към ООН, Съветът за сигурност трябва да види цялата истина за „тази украинска провокация, инсценирана специално пред западните медии“.

Според руското военно министерство през времето, когато градът Буча е бил под контрола на руските военни, нито един местен жител не е пострадал от насилствени действия.

Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски покани бившия германски канцлер Ангела Меркел и бившия френски президент Никола Саркози да посетят Буча.

COMMENTS

WORDPRESS: 0