Лафовете 24: Кисинджър поиска Украйна да отстъпи територия на Русия, Зеленски му скочи: За него годината не е 2022-ра, а 1938-ма

Лафовете 24: Кисинджър поиска Украйна да отстъпи територия на Русия, Зеленски му скочи: За него годината не е 2022-ра, а 1938-ма

24rodopi.bg/Коментари Хенри Кисинджър смята, че Украйна трябва да отстъпи територия на Русия, а светът не бива да въоръжава Киев, защото това би означ

24rodopi.bg/Коментари Хенри Кисинджър смята, че Украйна трябва да отстъпи територия на Русия, а светът не бива да въоръжава Киев, защото това би означавало война срещу самата Русия.

По новия спуснат „стандарт“, по който работят много от медиите в България вече, това звучеше като руска пропаганда. Но украинският президент Володомир Зеленски ядосано потвърди, че думите кисинджърови са истински.

Какво казаха един от бившата власт на САЩ и един, който слуша сегашната власт във Вашингтон:

Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър е заявил на Форума в Давос, че Украйна трябва да отстъпи територия на Русия, за да помогне за прекратяването на инвазията, което предполага позиция, срещу която огромното мнозинство украинци са против, съобщава The Washington Post, цитирайки The Daily Telegraph.

Кисинджър също така е призовал Съединените щати и Запада да не търсят срамно поражение за Русия в Украйна, предупреждавайки, че това може да влоши дългосрочната стабилност на Европа.

След като е посочил, че западните страни трябва да не забравят значението на Русия за Европа и да не бъдат „пометени“ от моментните настроения, Кисинджър също е настоял Западът да принуди Украйна да приеме преговори със „status quo ante“ или предишното състояние на отношенията.

„Преговорите трябва да започнат през следващите два месеца, преди това да създаде сътресения и напрежение, които няма да бъдат лесно преодолими. В идеалния случай разделителната линия трябва да бъде връщане към предишното статукво“, е заявил бившият американски държавен секретар, пише Дир бг.

По думите на Хенри Кисинджър продължаване на военните действия няма да означава свобода за Украйна, а нова война срещу самата Русия.

Украинският президент Володимир Зеленски твърдо отхвърли възможността страната му да се откаже от част от територията си в името на мирно споразумение с Русия. В традиционното си вечерно видеообръщение Зеленски разкритикува предложенията на някои западни политици Украйна да направи отстъпки на Москва, включително чрез отказ от своя територия, съобщи БТА, позовавайки се на украинската агенция УНИАН. Зеленски спомена бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, който на форума в Давос каза, че Украйна трябва да приеме преговори с Русия, дори ако от нея бъдат поискани отстъпки.

Тези „велики геополитици“, които предлагат подобни решения, пренебрегват „интересите на обикновените украинци, на милионите, които наистина живеят в териториите, които те им предлагат да разменят срещу илюзия за мир“, каза Зеленски, цитиран от Асошиейтед прес.

„Имам чувството, че за господин Кисинджър годината не е 2022-ра, а 1938. И той си е мислел, че говори не с аудиторията в Давос, а в тогавашен Мюнхен“, заяви Зеленски.

COMMENTS

WORDPRESS: 0