Лафовете 24: Какви депутати имаше навремето в Кърджали!

24rodopi.com/Политика/Коментари „Парламентът - много мързел и много пари“, гласи констатацията на Росен Тахов. „Парламентът е Цитадела на измамата в

24rodopi.com/Политика/Коментари

„Парламентът – много мързел и много пари“, гласи констатацията на Росен Тахов.

„Парламентът е Цитадела на измамата в многострадалното ни отечество. Депутатите са законно избрани, но българинът не знае за кого точно е гласувал. Вотът е партиен и следователно замаскиран. Анонимници под вънкашност чужда и под име ново населяват пленарната зала. И трупат дебели банкови сметки.

Много пари се прахосват в святата обител на демокрацията!

В момента основната заплата на депутата е 4 938 лева. Към нея се начисляват добавки за ръководни постове в парламентарните групи и постоянните комисии. Отделно са средствата за приемни, сътрудници, венци и букети. Като се тегли чертата, една мъдра глава прибира месечно около 10 000 лева и нагоре“, пише “Труд”.

Какви депутати имаше навремето в Кърджали! Ремзи Осман, Ахмед Юсеин… Пак ги избираха по списък, пропорционално, но имаха тежест, имаха реални по площадите. Самите те бяха новина. Аха са се прибрали в избирателния си район и журналистите са тръгнали след тях. Сега репортери се сещат за кърджалийски депутати веднъж годишно, когато трябва да се декларира имуществото.

Дори по темата „Коя е първа политическа сила“ на трибуната в парламента не излиза кърджалийски депутат, а „говорителят на турците“ Йордан Цонев.

По-възрастните избиратели разказват следната весела случка:

На едни предишни избори за парламент от квотата на община Ардино Мехмед Дикме бил поставен на 5-то място в списъка. Той сумтял: „За какво да работя!? За да стана аз депутат, Ремзи Осман трябва да умре! 5-ото място е неизбираемо“.

„Колеги, хайде да увеличим темпото, че още не ми се умира“, заредил съпартийците си за изборни рекорди усмихнат Ремзи Осман.

Другото го знаете, тогава ДПС спечели 5 от 5 възможни мандати.

„Не може да бъде! „Лудогорец“ привлече български футболист“ – това пък заядливо пише спортна редакция относно преминаването на Спас Делев от „Арда 1924“ в разградския тим.

За тези, които не се интересуват от футбол, ще поясним, че „Лудогорец“ е нещо като международен отбор в българското първенство. Обикновено разградският тим започва мачовете си с 10 чужденци и един българин. Сиреч, от години шампиони на България са чужденци. После се чудим защо българският национален отбор е от най-слабите в Европа.

В интерес на истината, и „Лудогорец“ тази година е сред клубните слабаци на континента. И миналата, и по-миналата.

COMMENTS

WORDPRESS: 0