Лафовете 24: Големи обещания: ГЕРБ ще смъква с 1 лев цената на горивата, министър Демерджиев анонсира обвинения срещу политици за чували с пари

24rodopi.bg/Коментари В понеделник ще внесем в Народно събрание 7 антикризистни мерки. Те няма да струват нищо на държавния бюджет, но смятам, ч


24rodopi.bg/Коментари

В понеделник ще внесем в Народно събрание 7 антикризистни мерки. Те няма да струват нищо на държавния бюджет, но смятам, че ще подействат като Red Bull за икономиката на страната!

Това обеща във Фейсбук депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Хасковлията посочи, че една от мерките е изземване на свръхпечалбите на „Лукойл“ и „Литаско“. Освен това се предлага митото да падне с 1 лев, за да могат бензинът и дизелът да поевтинеят веднага.

Ще задължим правителството да не подписва нов договор с „Газпром“, разкри депутатът от ГЕРБ.

Ето какво друго предлага Делян Добрев, цитиран от Факти Бг:

  1. Решение на НС за компенсация за бизнеса за цената на тока до края на 2023 година, както следва:

– за присъединени на ниско и средно напрежение – 100% компенсация над 250 лв на МВч.

– за присъединени на високо напрежение – 100% компенсация над 200 лв на МВч.

  1. Забрана за либерализиране на битовите абонати до 01.01.2026г.
  2. Решение на НС за мерки за намаляване на цената на горивата с 1 лев на литър – мито, изземване на свръхпечалбите на Лукойл и Литаско, подобряване на конкуренцията и др.
  3. Решение на НС за възлагане на МС да проведе процедура за дългосрочен договор за неруски газ.
  4. Решение на НС за иницииране на процедура за лицензиране от АЯР на неруско ядрено гориво.
  5. Облекчаване на процедурите за изграждане на ВЕИ.
  6. Закон за офшорния вятър /вече внесен в НС/.

„Извземване“ – такова движение няма, защото такава дума не съществува, но каква е тук някаква мъка с българския език, когато на хоризонта се задава горивата да паднат с 1 лева. Засега обещано от 1 от 240-те в 48-мия парламент.

 

От по-сериозна трибуна по-гръмко звучат думите на вътрешния министър Иван Демерджиев.

В следващите седмици се очаква да излязат резултатите от разработки срещу сериозни политически играчи, стояли много високо в държавата, които и сега са част от политическия живот.

Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред БНТ, пише Днес Бг.

Демерджиев отбеляза, че при Бойко Рашков войната между МВР и прокуратурата е била война на думи, вследствие на която са били блокирани всички досъдебни производства, които е намерил в министерството.

„В момента огромен процент от тези производства се движат и аз очаквам следващите седмици да излизат резултатите под формата на обвинителни актове – в това число и за магистралите, в това число и за чувалите, в това число има и доста интересни и сериозни разработки, които касаят включително и сериозни политически играчи, в това число доста тежки криминални производства по линия на наркоразпространение“, каза служебният министър на вътрешните работи.

Задават се интересни дни. Засега са само думите.

Снимка: pixabay.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0