Лафовете 24: Ердоган дава, Соломон Паси не дава

Лафовете 24: Ердоган дава, Соломон Паси не дава

24rodopi.bg/Коментари „Никой нямал „морално право“ да говори по медиите, ако не подкрепя САЩ в Украйна и призовава за една единствена гледна точка по

24rodopi.bg/Коментари

„Никой нямал „морално право“ да говори по медиите, ако не подкрепя САЩ в Украйна и призовава за една единствена гледна точка по всички телевизии, така било правилно. И това го казва човек с такъв личен и обществен морал, че свят да ни се извие!“, гневи се в „Афера“ Николай Марков по адрес на Соломон Паси от Атлантическия клуб. Единият участвал в сутрешен телевизионен блок, другият пък го е гледал.

Бившият министър на външните работи Соломон Паси поставил под въпрос морала на обществените медии по време на гостуването си при Георги Любенов в „Денят започва“ по БНТ.

„Първото клише, което трябва да разбием, господин Любенов, е, че трябва да се показват всички гледни точки по телевизиите и медиите. Въобще не трябва да се показват всички гледни точки, те трябва да се защитават само в съда“, казва почетният президент на Атлантическия клуб.

„Тук, особено в обществените телевизии, трябва да се защитават моралните гледни точки. Не можеш да дадеш гледна точка и на убиеца, и на педофила, и на фашиста, и на неговата жертва“, допълва Паси. Той препоръчва в трудни моменти медиите да се ориентират по член от Наказателния кодекс.

„Това е чл. 419а от Наказателния кодекс на Република България, който казва: „Който, по какъвто и да е начин, оправдава, отрича или грубо омаловажава извършено престъпление против мира и човечеството и с това създаде опасност да се упражни насилие или да се създаде омраза срещу отделни лица или групи хора и т.н., се наказва с лишаване от свобода от една до пет години,“ прочете той от рамкирано копие, което впоследствие връчи на Любенов.

„Като имате предвид този член, който е приет въз основа на решение на Съвета на Европейския съюз от 2008 година, тук в никакъв случай не трябва да каните посланичката на Русия или партията, която получи гражданското прозвище „Копейкини“. Нищо, че са влезли в Парламента, те нямат право да дойдат тук и да ни облъчват с фашистка пропаганда“, отбелязва Паси, визирайки партия „Възраждане“ и лидера й Костадин Костадинов.

 

„Трябва да се изслушат и причините, които доведоха Русия до този път. Ако всички прекъснат мостовете с Русия, кой ще разговаря с тях?“, заяви говорителят на турския президент Реджеп Тайип Ердоган Ибрахим Калън.

„Украинците трябва да бъдат подкрепяни с всички възможни средства, за да могат да се защитават… но Русия трябва да бъде изслушана, по един или друг начин, за да може да бъде разбрана“, каза Калън на международен форум в Доха.

„Ние, Турция, правим всичко по силите си за мира. Нашият президент разговаря 2-3 пъти както със Зеленски, така и с Путин. В следващите дни той пак ще говори с Путин“, посочи Калън.

По повод на преговорите между Украйна и Русия говорителят на Ердоган посочи, че всички трябва да работят за това двете страни да се чувстват спокойно и да изпитват доверие, отбелязва БТА. Трябва да работим за това да ги съберем на масата за преговори, подчерта той.

После казват, че в Турция нямало демокрация!?

COMMENTS

WORDPRESS: 0