Лафовете 24: Дебатът Радев-Герджиков бързо ще бъде забравен, няма заряд да разтресе балотажа

Лафовете 24: Дебатът Радев-Герджиков бързо ще бъде забравен, няма заряд да разтресе балотажа

24rodopi.bg/Коментари Румен Радев и Анастас Герджиков дебатираха по Българската национална телевизия. Случилото се бързо ще се забрави, а и няма да п

24rodopi.bg/Коментари

Румен Радев и Анастас Герджиков дебатираха по Българската национална телевизия. Случилото се бързо ще се забрави, а и няма да повлияе на резултата от сблъсъка между двамата в неделя. Радев ще си вземе полагаемото. Разбира се, ако сам не се бие до неделя! Но поведението му в спора показа, че това няма как да се случи. А и противниците му не могат да извадят скандал със заряд да стопи огромната преднина.

„В дебата преди кандидат-президентския балотаж, проведен по по БНТ, един срещу друг се изправиха издигнатите от инициативни комитети Румен Радев и Анастас Герджиков. На първи тур устременият към втори мандат Радев (подкрепен основно от БСП, ПП, ИТН и “Изправи се…“) спечели 1 322 385 гласа, равни на 49.42%. Герджиков, зад когото застава ГЕРБ – СДС, събра 610 826 (22,83%).

Общо взето, дебатът премина скучно. Историята помни далеч по-вълнуващи. Преди 5 години, например, Цецка Цачева се просълзи насред препирните с Радев. Сега най-интересното бе, че настоящият държавен глава обяви опонента си за кандидат на коалиция „Магнитски“. Герджиков пък смята, че Радев е част от статуквото и си е присвоил промяната“, обобщава „Сега“.

Читателски интерес към политическите новини предизвикват… бъдещите министри.

Служебният премиер Стефан Янев и вътрешният министър Бойко Рашков ще останат като министри в новия кабинет на “Продължаваме промяната”, пише “Марица”.

Кирил Петков и Асен Василев дадоха много висока оценка на сегашния премиер ген. Стефан Янев и силовия министър Бойко Рашков и не отрекоха, че двамата ще бъдат поканени в редовния кабинет като министри на отбраната и вътрешните работи, пише изданието. Ясно е още, че Кирил Петков ще е премиер, а Асен Василев – министър на финансите. Даниел Лорер е най-вероятният външен министър.

Станислав Трифонов, Кирил Петков и Асен Василев са успели да договорят вече председателския пост в парламента, твърди друго издание, близко до Бойко Борисов. Според източници от партията на Слави за трети пореден път първа сред депутатите ще е Ива Митева, която председателстваше и 45-ия, и 46-ия парламент.

На срещата на лидерите на “Продължаваме промяната” и Слави Трифонов във вторник били обсъждани и други имена. Като това на финансиста от “Има такъв народ” Любомир Каримански. Името му било предложено от ИТН за министър на финансите в бъдещо правителство. Получили обаче отговор, че единственият пост, който не подлежи на преговаряне, е този във финансовото министерство. Той трябвало да бъде за Асен Василев. Тогава от ИТН предложили Каримански да е новият шеф на БНБ, тъй като мандатът на ръководството на банката изтече.

COMMENTS

WORDPRESS: 0