Лафовете 24: Бойко Борисов знае какво ще се случи след 2 октомври, а Путин – в следващите години

Лафовете 24: Бойко Борисов знае какво ще се случи след 2 октомври, а Путин – в следващите години

24rodopi.bg/Коментари/Политика Аз съм готов да седна с тях…И то не е нужно да е с Кирил Петков или Асен Василев, щото пък моите може да кажат: Ни

24rodopi.bg/Коментари/Политика
Аз съм готов да седна с тях…И то не е нужно да е с Кирил Петков или Асен Василев, щото пък моите може да кажат: Ние не искаме с Кирил и Асен. Блокираме всичко…
Ако сериозно се мисли за държавата, има преговорни екипи, програми, различни варианти – кратки, средносрочни, за цял мандат, няма значение кой е премиер и кои са министри.
За две седмици предизборна кампания, скучна и по-скоро отблъскваща избирателите, това признание на политик към какво се стреми за времето след изборния 2 октомври е нещото за отбелязване. Думите са на Бойко Борисов, изречени завчера в Габрово.
Лидерът на ГЕРБ е цитиран от агенция „Пик“, която открито е притеснена: Задава ли се коалиция на Бойко Борисов с двете партии на Иво Прокопиев?
Иде да се разбере – „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.
Ако се вярва на българската социология, ще се получи следната аритметика: 70+50+25. При сбор от над 140 депутати, Борисов би възкликнал: Цял, цял, цял мандат да е!
 
Българите повече се интересуват какво казва Путин, а не толкова Борисов, защото пътят към цените и тежката зима минава не през заявките на лидера от Банкя, а от това, което прави и мисли да прави Москва.
Руският президент Владимир Путин е убеден, че световната политика и икономика са в процес на необратими промени, съобщи ТАСС.
„В световната политика и икономика се наблюдават фундаментални трансформации, които са необратими“, заяви вчера руският държавен глава на срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) в Узбекистан.
Все по-очевидна става нарастващата роля на новите властови центрове, които си взаимодействат не въз основа на някакви наложени отвън правила, които никой не е виждал, а въз основа на общопризнатите принципи на върховенството на международното право и Устава на ООН, гарантирането на еднаква за всички и неделима сигурност, зачитане на суверенитета, националните ценности и интересите на другите, цитира АФП думите на руския лидер.
Той призова държавите да спрат да използват „икономическия егоизъм“ и незаконните санкции в своята политика и посочи системните грешки на водещите световни икономики.
На пресконференция в Самарканд след срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество Путин заяви, че „освобождението на цялата територия“ на източния украински регион Донбас остава основна военна цел на Русия и той не вижда необходимост да я преразглежда, предаде Асошиейтед прес. „Ние не бързаме“, заяви руският лидер и добави, че Москва е изпратила в Украйна само войници доброволци.
Ние не бързаме!???

COMMENTS

WORDPRESS: 0