Лафовете 24: България има нужда от много здрава ръка, у нас се краде много

Лафовете 24: България има нужда от много здрава ръка, у нас се краде много

24rodop.bg/Коментари България има нужда от много сериозна здрава ръка, заяви известният актьор, режисьор, драматург и хореограф Камен Донев. "Не виж

24rodop.bg/Коментари

България има нужда от много сериозна здрава ръка, заяви известният актьор, режисьор, драматург и хореограф Камен Донев.

„Не виждам такава да се задава. Знаете ли защо, защото всеки е някакъв на някого. Всеки се е барикадирал в една блатна обстановка, в която си мисли, че ще бъде защитен. Това ни дърпа надолу и ни прави слаба държава“, отбеляза в ефира на бТВ известният с авторските си моноспектакли Донев.

Относно финансирането на сектор култура, Донев е категоричен, че „в България за култура се дават много пари“.

„Въобще не ме интересува какво мислят моите колеги, в България за много неща се дават пари, те не са малко, въпросът е, че те не стигат за тези, които ги крадат“, подчерта Камен Донев.

И още: „В България трябва да има не една специализирана прокуратура, трябва да има пет и да се види много сериозно – къде какво изтича и как се краде“.

Ако премиерът на България се казваше Камен Донев, сега щяха са се строят поравно детски градини и затвори, стана ясно от думите му.

„Мисирката“, която водеше интервюто проспа мига да направи нещо забележително, защото бързаше да си изпее предварително подготвените от редакторите въпроси, и не можа да продължи нито една от темите на Донев.

 

 

За цитиране е и друг актьор и певец, който освен с таланта си, заслужава адмирации и с активната си гражданска позиция по различни теми.

„Никога не бих подкрепил никоя война, още повече такава в Украйна!

На всички сайтове, фейсбук страници, медии, незнайни драскачи и телевизионни водещи, които не просто вадят думите ми от контекста, ами грозно си измислят неща, които никога не съм казвал и ги публикуват като цитати, искам да кажа: Надявам се тази война да не Ви засяга пряко, но за мен тя е реална и ужасяваща. Моите майка, сестра и цялото и семейство и в момента се крият от руските бомбардировки.

Всяка вечер, затваряйки телефона на майка ми, не знам дали това не е последният ми разговор с нея.

Кой болен мозък би предположил, че мога да подкрепя тази война?!!“, коментира Руслан Мъйнов.

В средата на март той коментира в една от касовите телевизии у нас войната в Украйна. Тогава заяви, че украинците и руснаците са един народ, а виновни за сегашната война са САЩ. Намекна и че нашите сънародници там са обект на умишлена дискриминация от украинските власти.

COMMENTS

WORDPRESS: 0