Лафовете 24: 80 на сто от българите не са доволни от заплатите си, а Бойко и Асен си мерят кадърността

Лафовете 24: 80 на сто от българите не са доволни от заплатите си, а Бойко и Асен си мерят кадърността

24rodopi.bg/Коментари Любима дисциплина на българина е… да си ги мери. Две-три неща са, но най-вече заплатата. С комшията, с колегата, някои дори с ж

24rodopi.bg/Коментари

Любима дисциплина на българина е… да си ги мери. Две-три неща са, но най-вече заплатата. С комшията, с колегата, някои дори с жената, а сега и с инфлацията. Примерно, „миналата година с една заплата купувах Х краставици, тази година са по-малко“ или „чорбаджията ме експлоатира по време на кризи, не ми дава парите, които заслужавам“.

И бившият премиер Бойко Борисов и неосъщественият такъв, а останал само вице, Асен Василев също си ги мериха вчера.

Вчера и едни лели, особено активно саморедлагащи мислите си в социалните мрежи, си мериха това коя повече снимки с пениси е получавала в профила си във Фейсбук. И леля Соня от Банкя и леля Веска от Варна тръбят, че са жертви на „кибер терор“.

От благоприличие ще прескочим детайлите с „тероризираните“ с трибувкието и ще продължим с другите цитати, вижте:

 80% от работещите българи не са доволни от заплатите на работното си място и смятат, че са подложени на силен стрес. Данните са от проучване за удовлетвореността на служителите, проведено в различни сектори от водеща платформа за кариерно и личностно развитие, съобщава БНР.

Българите масово изпитват неудовлетвореност от условията на труд, от ниските доходи и високия стрес на работното място. Искат 20% увеличение на заплатите и по-малко напрежение в работата.

Дори и в най-високоплатения сектор на IT-специалистите се наблюдават 65%, които смятат заплащането си за несправедливо и ниско.

Най-недоволни са заетите в сектор „Бизнес и публична администрация“, където близо 90 на сто посочват, че заплащането, което получават, не е справедливо.

70% от анкетираните биха сменили работата си за между 1/5 и наполовина по-висока заплата, а гъвкавото работно време и регулярните бонуси са най-предпочитаните придобивки на работното място.

 „Ако днес сте си получили заплатата не сте на излишък, защото в края на месеца ще искате да взимате кредит. След 15-20-и ще видите обаче какви пари ще имате, дори и сега да имате.

Сега всички, понеже популизмът е заразно нещо, говорим как са увеличени пенсиите. Големият майсторлък е да кажем как ще продължим да плащаме пенсиите за следващите години.

Всичко се базира на авансови пари от Плана за възстановяване, или на заеми.

Когато международните пазари усетят, че кървиш, лихвите са големи. България в момента пръска кръв от неразумното управление на финансите и не е сигурно при тази политическа нестабилност дали пазарите въобще ще ни дадат необходимите 15 млрд. и то при каква лихва. Непоправима е катастрофата, която ни поставя Асен Василев“.

Това каза  лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

„Г-н Борисов е притеснен от моята финансова политика – разбирам го, мафията е в криза и може би ще фалира“, отговори бившият министър на финансите Асен Василев на критиките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Асен Василев заяви, че по времето, когато е бил министър, са повишени пенсиите, детските градини са станали безплатни и е спрян корупционният канал на „Капитан Андреево“ за отровни храни.

„Мога да уверя г-н Борисов, че като спечелим изборите, ще повишим пенсиите отново, ще повишим минималната работна заплата и всички средства на държавата ще отидат при нейните граждани, както и че антикорупционната комисия ще заработи и най-накрая ще започне да гони корумпираните“, каза още Асен Василев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0