Кучета опитаха да разкъсат спортуващ в парка!

Кучета опитаха да разкъсат спортуващ в парка!

24rodopi.bg/Криминале Глутница кучета се опита да разкъса кърджалиец в новия парк „Арпезос“.  „Спортувах на алеята край река Арда. Пет огромни к

24rodopi.bg/Криминале

Глутница кучета се опита да разкъса кърджалиец в новия парк „Арпезос“. 

„Спортувах на алеята край река Арда. Пет огромни кучета ме нападнаха. Паднах в изкуственото езеро, в което нямаше вода. Животните дърпаха дрехите ми и забиваха зъби по тялото ми. Свих се на кълбо, за да се защитя, виках силно. Размахвах ръце, отбранявах се. Успях да изляза от бетоновия басейн и да отида на главната алея, където се опрях на контейнер. Минаваше един човек, когото помолих за помощ и той позвъни на 112“, разказа в съда потърпевшият, месеци след нападението.

На място пристига линейка и патрул на полицията.

От Спешна помощ е закаран в болницата, където били промити раните му, превързан и пратен за консултация с инфекционист за поставяне на противобясна ваксина.

Случката се разиграла м. г.

Мъжът заведе дело срещу Общината, което и спечели. Администрацията трябва да плати 8 000 лева за нападението на уличните кучета, както и 108 лева за имуществени вреди.

172-ма души са били нахапани от кучета в рамките на миналата година. 32-ма от потърпевшите пък са били деца. Това е броят само на хората, потърсили лекарска помощ в Спешното приемно отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали, установи проверка на 24rodopi.com.

COMMENTS

WORDPRESS: 0