Куче разкъса крака на жена на Пасарелката! Хиляди левове обезщетения заради 10 години лъжи за приют

24rodopi.bg/Общество Бездомно куче разкъса крака на жена на Пасарелката. Нападението станало на 1-ви юни миналата година, докато жената се прибира къ

24rodopi.bg/Общество

Бездомно куче разкъса крака на жена на Пасарелката. Нападението станало на 1-ви юни миналата година, докато жената се прибира към дома си в квартал „Възрожденци“.

На пешеходния мост тя се разминала със семейство – мъж и жена, които водили няколко кучета на каишки. Веднага след тях обаче вървял бездомен пес. След разминаването си с кучето, животното се върнало и нападнало в гръб жената. Тя била нахапана по лявата подбедрица. Виковете й за помощ накарали кучето да избяга, а на място се притекли минувачи, които позвънили на 112. Били пратени екипи на Спешна помощ и полицията. Жената била откарана към болницата, където раните били обработени, била й поставена и инжекция с противобясна ваксина.

Месеци след инцидента, жената заведе дело. Съдът наложи да й бъде изплатено обезщетение в размер на 6 000 лева.

След десетилетие празни приказки за изграждане на кучешки приют, дейностите по изграждането му ще стартират през тази година. Над един милион лева са заделени от Общината за първия етап от строителството, обяви само преди седмица кметът Ерол Мюмюн. Той бе категоричен: Кърджали ще има приют, а този хроничен проблем с уличните кучета ще бъде решен.

Над 150 средно на година са нападенията над граждани от страна на бездомни четириноги. Хиляди левове под формата на обезщетения е изплатила Общината поради липсата на приют.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0