„Кристална вода“: За два месеца свършваме! В Главатарци: Не вярваме, два месеца само тръбите си чакахте! (видео)

24rodopi.com/Темата+ Дейностите по втория етап на Водния цикъл в Кърджали, в района на Главатарци, да бъдат замразени до 1-ви октомври, заради започв

24rodopi.com/Темата+
Дейностите по втория етап на Водния цикъл в Кърджали, в района на Главатарци, да бъдат замразени до 1-ви октомври, заради започващия туристически сезон. Това искат собствениците на хотели и къщи за гости в курортното селище на брега на язовир „Кърджали“.
Както вече писахме, те блокираха участъка, по който днес трябваше тежка техника да влезе и започне разкопаването.
„Имахме среща през декември, през януари, през февруари. Настоявахме тогава да стартират дейности, а не сега. Нищо не се случи. Ние имаме резервации, които трябва да отменим“, посочиха пред екип на 24rodopi.com хотелиери.
По думите им, целият път ще се разкопае, а обходният е чакълиран и с широчина от едва три метра, което ще блокира достъпа за туристи.
„За два месеца всичко ще приключи, гарантираме ви. На ден поставяме по 18 метра тръби и закопаваме“, увери изпълнителният директор на фирмата изпълнител „Кристална вода“ Наско Богданов.
Според хотелиерите обаче, това е невъзможно.
„За два километра и половина трасе, по 18 метра на ден, плюс почивните дни за работниците, това означава 166 дни работа, или пет месеца и половина. За нас пък означава-никакъв сезон и тотален крах“, калкулираха хотелиери.
„Сега започва сезонът. Цяла зима ние поддържахме персонал със заработеното през лятото. Сега трябва да работим, за да изкараме следващата зима. Разкопаят ли ни, край с нас. Чакахме ги два месеца да започнат, обаче не“, коментира друг хотелиер.
От „Кристална вода“ обясниха, че забавянето е било заради доставката на тръби от Франция поради пандемията.
Едно от предложенията от страна на хотелиери бе, дейностите да започнат от 5 март, след Националния празник, за когато почти всички стаи са резервирани. До 17 април да се затвори селището и да не се приемат резервации, а фирмата да работи ударно и да свърши дейностите до табелата „Главатарци“, след което отново да преустанови дейност заради резервациите за Великден.
Предстои втора среща по-късно днес между хотелиерите и ръководството на „Кристална вода“, в която ще участва и представител на фирмата, осигуряваща механизацията, за да се вземе решение.

Във видеото: Алтернативният път, протестът

COMMENTS

WORDPRESS: 0