„Краварката“ е в долния ъгъл: Ядосано-послушно Бойко Борисов подкрепи Кирил Петков за Северна Македония

„Краварката“ е в долния ъгъл: Ядосано-послушно Бойко Борисов подкрепи Кирил Петков за Северна Македония

24rodopi.bg/Коментари/Политика Депутатите на ГЕРБ ще подкрепят падането на ветото за Северна Македония, обяви на извънреден брифинг бившият премиер и

24rodopi.bg/Коментари/Политика

Депутатите на ГЕРБ ще подкрепят падането на ветото за Северна Македония, обяви на извънреден брифинг бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той беше наредил зад себе си народните представители на партията, които трябва да гласуват „За“ френското предложение за вдигане на ветото върху старта на преговорите на Северна Македония за членство в Европейския съюз.

Борисов, който показа пред депутатите си и журналистите, че от Брюксел са му „дърпали ушите“, изрече ядосано думи против премиера Кирил Петров, но реално това е висока оценка, дадена от него за настоящия премиер по темата „Северна Македония“. В крайно сметка френското споразумение е вследствие на разговорите Еманюел Макрон-Кирил Петков.

Преди време експремиерът изрече и друго. Ако бил още на поста щял да поиска едва ли не цялото ни оръжия да замине за Украйна. Прозвуча като дирене на индулгенция от посолството на една точно определена държава.

В деня за гласуване на вота на недоверие, думите на Борисов издават и друго. Страх. Пред ЕНП се хвали със статистическото си първенство при евентуален вот, у дома е нещо като „Много ми се иска, ама нямам желание“.

В същото време, скромно, но от сърце, ДПС си доведе агитка пред парламента с викове „Оставка“. Реално продължение на непрестанното говорене от месеци за „Магнитски“ и има ли той почва у нас. Показно. Байраци наместо разколебаване.

Няма странни процеси в българската политика. Тя е на елементарно ниво. Подушва се. Не из устите на говорещите глави по ефира. И бай Ремзи от Минзухар може да я усети. Тъй, както знае всичко за кравата си.

Апропо, в цялата тази картина на политическото ни битие, „краварката“ май е в долния ъгъл.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0