15 черни точки по пътищата в Източните Родопи, критичен е участъкът край Загорско

24rodopi.bg/Регион Над 15 са черните точки, обозначаващи най-критичните места за пътни инциденти в Източните Родопи. Едно от най-опасните места за пр

24rodopi.bg/Регион
Над 15 са черните точки, обозначаващи най-критичните места за пътни инциденти в Източните Родопи. Едно от най-опасните места за преминаване е участъкът от пътя за Маказа в района на село Загорско.
Това сочи анализът на Института по пътна безопасност, чиито експерти извършиха оглед на кръстовището край Загорско, където стана катастрофата с Лютви Местан, в която загина бебето Еджрин.
1 500 са критичните точки у нас, на този фон МВР отчита едва 52 опасни места, твърдят от Института.
При определяне на черните точки в отделните области е установено, че в България пътнотранспортните произшествия не се идентифицират съгласно съвременните изисквания и директиви, а информацията за това къде е настъпило едно пътно произшествие е изключително неточна и невярна. Точно заради това от Института за пътна безопасност са ползвали и данни на застрахователите, при установяване на критичните места, на които най-много пътно-транспортни произшествия в различните области.

COMMENTS

WORDPRESS: 0