Край на сагата! Правителството даде на Общината терена за кучешки приют!

Край на сагата! Правителството даде на Общината терена за кучешки приют!

Министерски съвет прехвърля безвъзмездно правото на собственост върху имот - частна държавна собственост, на община Кърджали. Той се намира в землищет

Министерски съвет прехвърля безвъзмездно правото на собственост върху имот – частна държавна собственост, на община Кърджали. Той се намира в землището на с. Седловина и е необходим на общината за изграждане и стопанисване на общински приют за безстопанствени животни, което ще спомогне изпълнението на вменените й по Закона за защита на животните задължения.

Припомняме, че през септември кметът Хасан Азис постави проблема както пред министъра на регионалното развитие Виолета Комитова, така и пред служебния премиер Стефан Янев.

Тогава министър-председателят се ангажира, че в най-кратък срок теренът ще се предостави на общината с решение на Министерски съвет. Той подкрепи модела за решаване на проблема с безстопанствените кучета-приютът да се ползва съвместно от 7-те общини в областта. Янев посочи, че ако този модел се окаже успешен, може да се приложи и в други региони за решаване на сходни проблеми.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0