Край: ГЕРБ няма да подкрепи втори и трети мандат, правителство – след изборите

24rodopi.bg/Политика ГЕРБ няма да подкрепи втори мандат при никакви условия. Решението на партията остава непроменено и по отношение на третия мандат

24rodopi.bg/Политика

ГЕРБ няма да подкрепи втори мандат при никакви условия. Решението на партията остава непроменено и по отношение на третия мандат.

Това обявиха в своя официална позиция от формацията на Бойко Борисов.

„Намираме, че различията и противопоставянето между парламентарните групи в 50-ото Народно събрание не създават необходимата база за съставянето на стабилно правителство. Напомняме, че веднага след изборите само ГЕРБ – СДС предложи формула за съвместно управление и споделена отговорност – правителство с ясна програма и управленски цели, което не получи подкрепа.

Избирателите са наясно, че ако не си приел разговори с първия, спечелил изборите, а предложиш такива с втория, третия, четвъртия и т.н. – това не е разум, а политически инат.

Заявките и призивите за подкрепа на кабинет с втория или с третия мандат целят решаване на партийни и коалиционни проблеми без принципна основа и няма да решат важни за обществото въпроси

Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание“, се казва още в позицията на ГЕРБ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0