Ковид мъката в края на пандемията: Почти всеки втори е бил под карантина!

Ковид мъката в края на пандемията: Почти всеки втори е бил под карантина!

24rodopi.bg/Общество/Регион Почти всеки втори жител на региона е бил под карантина по време на ковид пандемията, установи проверка на „24х7 Родопи“ н

24rodopi.bg/Общество/Регион

Почти всеки втори жител на региона е бил под карантина по време на ковид пандемията, установи проверка на „24х7 Родопи“ на база данните на Националната информационна система.

Повече от две години след обявяването на извънредното положение, почти 53 000 души са били в домашна изолация, сочи единната система. Порталът отрежда 17-то място в страната на област Кърджали  по този показател.

Най-много карантинирани лица е имало в София-град-495 хиляди души. Следват Пловдив и Варна, съответно с 213 и 174 хиляди души под карантина за този период.

Припомняме, че според последното преброяване, Кърджали е с население от 129 709 души или с над 23 хиляди по-малко за последните десет години. Един карантиниран се е падал на 2,4 души, живеещи в областта.

Десетки дела пък преминаха през четирите съдебни района за нарушаване на задължителната домашна изолация по време на пандемията. В началото на извънредното положение, корекциите в Закона предвиждаха до 50 000 лева глоба за подобно деяние. Болшинството от делата обаче приключват с пробация.

COMMENTS

WORDPRESS: 0