Кошмарът Сахил лиши Оги от медал

24rodopi.bg/Спорт Най-големият боксов талант на Кърджали се размина с медал на Световното. Европейският вицешампион Ергюнал Сабри загуби от грузинец

24rodopi.bg/Спорт

Най-големият боксов талант на Кърджали се размина с медал на Световното.

Европейският вицешампион Ергюнал Сабри загуби от грузинеца Сахил Алахвердови в четвъртфинална среща на шампионата, който се провежда в Ташкент.

Оги не успя да преодолее съперника си, от когото загуби и миналата година в Ереван.

Припомняме, че кърджалиецът постигна преди това две категорични победи в своята категория до 48 килограма.

Националът в най-леката категория отстъпи с 0:5 гласа. Оги започна мача много активно в опит да вземе преднина срещу опитния Алахвердови, който на предишното световно първенство в Белград през 2021 година се добра до бронзов медал. Опитите на българския национал за изненада обаче не сполучиха и още след първия рунд той се оказа изоставащ в резултата с 0:5. Във втория рунд Ергюнал изглеждаше най-близо до изравняване на играта, но съдиите отново дадоха предимство на Алахвердови. Този път то бе по-малко – само от 3:2 гласа. В третата част европейският шампион от Грузия показа, че е много класен боксьор и без да предприема никакви излишни рискове затвори мача, за да си осигури пореден медал от голямо първенство.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0