Кьосевският елен вече си има име – Лъки, родопските крави не му липсват

24rodopi.com/TV/Регион Историята на Кьосевския елен лопатар, който се мислеше за крава, продължава. Еленът от месец е на свобода в гората край Свети

24rodopi.com/TV/Регион
Историята на Кьосевския елен лопатар, който се мислеше за крава, продължава.
Еленът от месец е на свобода в гората край Свети Влас и вече си има име, съобщава Bulgaria ON AIR.
„Лъки – защото той си заслужи името на щастлив елен. Той премина през огражданията, в които беше сложен за дезинфекция, и вече е пуснат на воля с другите елени“, твърди собственикът на зоопарка в Бургас Кръстьо Дъбов.
Усетил свободата, той дори вече флиртува, шегува се Дъбов.
„Даже са го забелязали с кошутите от района. Това значи, че сега вече към края на брачния период има голяма вероятност гените от Кърджали да са пристигнали в Бургас“, отбеляза той.
Както вече 24rodopi.com писа и показа във видеорепортажи, еленът лопатар израства сред стадо от крави в село Кьосево, свиква с тях губи своята идентичност. Започва да създава проблеми в стадото, като наранява животните с рогата си при опитите си да играе с тях. Притеснени за кравите си, местните поискаха той да бъде отстрелян.
Еленът бе спасен, припомнете си във видеото:

"След като е пуснат на воля, той е намерил стадото с елени и кошути, присъединил се е към тях и кравите не му липсват вече. Даже сега, след като мине брачният период и му паднат рогата, и му изникнат нови, няма да можем да го познаем вече! Можем спокойно на всеки, когото видим с рога, да кажем, че това е Лъки", споделя Дъбов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0