Корнелия Нинова в Кърджали: Нашият най-голям враг в момента е инфлацията и високите цени, БСП иска мир и хляб!.

Корнелия Нинова в Кърджали: Нашият най-голям враг в момента е инфлацията и високите цени, БСП иска мир и хляб!.

24rodopi.bg/Политика  „Някои виждат лидерството в това да тръгнеш срещу народа си. Да го водиш в посока, в която той не иска. Ние не сме тези лидери.

24rodopi.bg/Политика 

„Някои виждат лидерството в това да тръгнеш срещу народа си. Да го водиш в посока, в която той не иска. Ние не сме тези лидери. Ние разбираме лидерството по друг начин – тези, които сте ни избрали и сте ни упълномощили да управляваме, да защитаваме вас“, заяви лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова пред участниците в 10-ото издание на инициативата „Танцувай с нас“, с която социалистите в Кърджали отбелязват Деня на труда и международната работническа солидарност – 1 май.

Корнелия Нинова и народният представител Вяра Емилова бяха гости на Кърджали.

„Хората на труда, физически и умствен, са истинските създатели на благата на България. Това са хората, които съзидават добро. Нека им отдадем заслужената благодарност за това, че са строителите на България. Те са и нашата първостепенна грижа“, каза Корнелия Нинова.

В изказването си тя подчерта, че участието на БСП в правителството е гарант за социалната държава и за защита правата на трудещите се хора. „В тези три изключително трудни месеца за нас успяхме, с общи усилия, да замразим тока за битовите потребители и семействата, да увеличим минималната заплата, да увеличим майчинството, да осигурим безплатни детски градини за децата, да повишим ваучерите за храна от 80 на 200 лв. и с тях да могат да се плащат и битовите разходи, да помогнем на болниците в отдалечените места и да ги направим защитени“, посочи лидерът на БСП.

„Нашият най-голям враг в момента е инфлацията и високите цени. Общественият дебат е изместен. Може би обяснимо, войната е на фокуса на вниманието ни. Мнозина искат оръжия за украинците. Ние искаме хляб за българите. Ние искаме мир. Ние искаме работа за българските заводи, работни места за българските трудещи се, достойни доходи за тези хора, високи пенсии. Затова нашият път ще продължи. Ние ще продължим в правителството да отстояваме нова увеличена минимална работна заплата, преизчисляване на всички пенсии, подкрепа за българските заводи и фабрики – да могат да си плащат тока и новите цени на газа. Подкрепа за българските земеделски производители, за да може българската плодородна земя да храни българския народ. Това е нашата мисия в правителството на Република България. И можете да разчитате, че ние ще продължаваме с тази политика – в защита на българската икономика и индустрия, българските работни места, българското земеделие и енергетика“, подчерта пред кърджалийци Нинова.

„Това сме ние, българските социалисти, и заставаме открито, с лицата си, с позициите си – искаме мир, а не война. Искаме сигурност за България. Искаме спокойствие във всеки български дом. Искаме добро бъдеще за децата си, спокойни старини за родителите си. Това сме ние – открити и честни пред целия български народ. Искам на този ден още веднъж да поздравя тези, които с ръцете си, с ума си, със сърцето си творят България. Позволете ми да поздравя и мюсюлманите тук и в цяла България с празника, който им предстои, и да заявя, че заедно, в съгласие, българският народ имаме сили, имаме дух, имаме характер да се изправим пред всяка трудност, да я преодолеем и да вървим напред. Бъдете живи и здрави, бъдете сигурни и спокойни, че ще се грижим за вас и че заедно ще успеем!“, каза още Нинова.

COMMENTS

WORDPRESS: 0