Корнелия Нинова поиска Кърджали, ДБ плахо питат „Радослав Милев става ли за областен управител“

Корнелия Нинова поиска Кърджали, ДБ плахо питат „Радослав Милев става ли за областен управител“

24rodopi.com/Политика „Формулата на новата власт „10-4-4-3“ гарантира на БСП 5-6 областни управители. Корнелия Нинова иска кадри на БСП да оглавят об

24rodopi.com/Политика
„Формулата на новата власт „10-4-4-3“ гарантира на БСП 5-6 областни управители. Корнелия Нинова иска кадри на БСП да оглавят областните администрации в Кърджали и Смолян. Вече са проведени неофициални разговори на ниво „лидери в четворната коалиция“, разкри пред 24rodopi.com източник от „Позитано“ 20.
Одобряваният от президента Румен Радев и служебното правителство, както и от „Продължаваме промяната“ областен управител Даниел Делчев е фаворит за поста и за следващите 4 години. Спряга се и името на кърджалийския лидер на БСП Милко Багдасаров.
Корнелия Нинова е обявила пред висшето „червено“ ръководство, че ревизира поведението на областните управители, които са кадри на БСП, но са приели поканата на служебното правителство и „работели за изборната победа на Румен Радев“.
„За БСП е жизненоважно да има областен управител в Смолян и на мястото на сегашния Сабрутев да бъде посочен Емил Хумчев. В противен случай партията ще продължава да „потъва“ в Родопите. Ако не получи двете области и трябва да направи избор, Нинова ще заложи на Смолян“, допълва още източникът ни.
Ако Кърджали „не бъде даден“ на БСП или „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ ще предложи за областен управител общинския съветник и собственик на заведение в центъра на Кърджали Радослав Милев. В екипа на предприемача са притеснени, че Милев не покрива един от критериите да заеме поста.
В разговорите за позициите „Областен управител“ участва и „Има такъв народ“, но засега Кърджали не попада в приоритетните 5-6 града на формацията на Слави Трифонов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0