Коренна промяна: Вече се купува не подкрепа, а… заболели депутати! Време е за „помощ от COVID-19“!

Коренна промяна: Вече се купува не подкрепа, а… заболели депутати! Време е за „помощ от COVID-19“!

24rodopi.bg/Коментари/Политика Трансферният прозорец в 47-ото Народно събрание ще остане отворен още няколко дни. Навлизаме във финална фаза за „ку

24rodopi.bg/Коментари/Политика

Трансферният прозорец в 47-ото Народно събрание ще остане отворен още няколко дни. Навлизаме във финална фаза за „купуване на депутати“, които да напуснат „Има такъв народ“, за да гласуват за новия кабинет на тройната коалиция, с премиер Асен Василев. Мегдан за алъш-вериш има и в групата на „Възраждане“.

Новото е, че вече се търси подкрепа не за присъствие в отбора на „Продължаваме промяната“ (ПП), БСП и „Демократична България“, а за отсъствие.

Като те е страх или те е срам от петното „предател“, може просто да се разболееш. И ще приемеш по-угодната трансформация. Може дори декларация да разпространиш, подобно на Елена Гунчева, която бе прехвърлена от Фейсбук в парламента чрез листите на партията „Възраждане“, но я напусна с гръм и трясък, и сега тръби, че няма да подкрепи кабинет на Асен Василев. Напротив, с отсъствието си от пленарна зала поради заболяване Гунчева ще бъде с голям принос за калкулацията на кворума, който ще даде живот на новото правителство на ПП.

Управляващите имат 115 гласа „За“ кабинета и не им достигат още 6. При всеки един случай на заболял депутат от опозицията кворумът ще тръгне от 121 надолу и ще се приближава до 115.

Всъщност, факт е повишената заболеваемост от коронавирус в страната. Някои „ковид експерти“ дори анонсират нов пик. Като по поръчка е. Време е за „помощ от COVID-19“ при гласуването на новото правителство!

Ще се използват всички средства. Повелята е такава. И нейният управленски център се долавя все повече. Това обединява наглед необединими партии. Това вкарва в едно легло и управляващи, и опозиция. Въпреки семейните скандали в кухнята. Скоро прочитът на икономическото състояние, особено на прага на зимата, ще е смразяващ. Усещането е достатъчно силно и към момента. Това ще освободи много пространство в българския парламентаризъм. А досегашните играчи не са готови. Няма и как да бъдат. Управленският им център е такъв.

COMMENTS

WORDPRESS: 0