Комисията: Мустафа Емин е проявил вербална агресия, извършил е злоупотреба със служебно положение!

24rodopi.bg/Темата+ В Комисията по отбрана са получени официално резултатите от проверката в "Пирогов" по казуса "Емин", съобщи председателят на й Хр

24rodopi.bg/Темата+

В Комисията по отбрана са получени официално резултатите от проверката в „Пирогов“ по казуса „Емин“, съобщи председателят на й Христо Гаджев.

Той отбелязва в профила си във фейсбук следното:

Проверката е приключила на 31 август и е със следното заключение:

„Изводът, който може да се направи от събраните по преписката документи и от камерите за видеонаблюдение е, че на 28.08.2023г. г-н Мустафа Емин е проявил вербална агресия, със спокоен тон, спрямо служителите на УМБАЛСМ „Н.И. ПИРОГОВ“ ЕАД и е извършил злоупотреба със служебно положение“.

Документите са изпратени на членовете на комисията за сведение.

Очаквам, макар и безкрайно закъсняла, реакция от ръководствата на ПП и ДБ, министър Тагарев, и премиера Денков“.

Бившият кандидат за депутат от Кърджалийско и настоящ съветник в министерството на отбраната, който е родом от родопското село Рибното, доби популярност след скандално поведение в болница „Пирогов“.

„Изисках и прочетох цялата документация по скандалния случай за действията на Мустафа Емин в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. В документите пише, че г-н Емин е проявил “вербална агресия” и е “отправял заплахи като споменава за намеса от министъра на здравеопазването”. Поискал е “да се сдобие с имената на целия медицински персонал, участвал в прегледа и лечението на детето му”, “с цел да бъдат показани на министъра на здравеопазването”.

Това пък написа във фейсбук бившият министър на здравеопазването и настоящ депутат Костадин Ангелов.

Той посочва, че по същото време същите медици са се борили за живота на дете с хеморагичен шок! Докато са провеждали ресусцитация в детска противошокова зала, “агресивен мъж е настоявал детето му да бъде прието незабавно”. Според Ангелов всички обяснения на дежурния медицински екип са идентични и доказват историята с факти. Описът от камерите в “Пирогов” също съвпада с написаното от медиците.

COMMENTS

WORDPRESS: 0