Коледните къщички събраха 51 578 лева за Габи!

24rodopi.bg/Общество 51 578 лв. събра Коледният базар в Кърджали за лечението на Габи. Тазгодишното му издание беше благотворително като част от кол

24rodopi.bg/Общество

51 578 лв. събра Коледният базар в Кърджали за лечението на Габи.

Тазгодишното му издание беше благотворително като част от коледните къщички бяха предоставени на училища, детски градини и социални центрове, за да могат да осъществят своите инициативи, свързани с Коледа и Нова година.

Преди началото на празниците кметът д-р инж. Хасан Азис съобщи за решението на общината базарът да бъде с благотворителна цел в помощ за Габи. С това Община Кърджали продължи да бъде част от инициативата за подпомагане на наши деца, които се нуждаят от помощ.

В Коледния базар участваха 14 общински и държавни училища, 13 детски градини, 7 центъра от семеен тип, Обединен детски комплекс. Те предлагаха богата гама коледни сувенири, изработени от преподаватели, служители и ученици.

Събраните средства вече са преведени в сметката на Габи. Отделно имаше и кутия за дарения.

Ръководството на общината изказва благодарност  на участниците в Коледния базар и на нашите съграждани, проявили съпричастност и помогнали в труден момент на семейството на Габи, което се нуждае от помощ за лечението й.

COMMENTS

WORDPRESS: 0