Коледните къщички отварят врати в началото на декември!

24rodopi.bg/Общество Коледният базар в центъра на Кърджали ще отвори врати в началото на декември. В 15 дървени къщички с коледна украса местни произ

24rodopi.bg/Общество

Коледният базар в центъра на Кърджали ще отвори врати в началото на декември. В 15 дървени къщички с коледна украса местни производители и търговци  ще имат възможност да изложат своята продукция – пчелни продукти, млечни изделия, коледни сладки, различни сувенири, играчки, както и традиционното греяно вино и скара, съобщиха от Общинската администрация.

Той ще работи от началото на декември до Нова година.

В района на базара, в седмицата преди Коледа, на открита сцена ще има музикални изпълнения на състави от учебни заведения и културни институции.  За да се осигурят настроение и приятни емоции на гражданите и гостите, всекидневно ще звучи подходяща музика.

В две от къщичките на коледния базар детските градини, училищата и социалните услуги в Кърджали ще могат да излагат свои ръчно изработени коледни изделия. Те ще се продават с благотворителна цел.

„В останалите 13 къщички каним местни производители и търговци да предложат продукти  и стоки с коледна тематика. Желаещите да се включат в Коледния базар  трябва да подадат заявление в Информационния център на общината до 20 ноември. За повече информация -тел.0361 67366“, посочиха от Общинската администрация.

COMMENTS

WORDPRESS: 0