Колата се преобръща около 15 пъти извън пътя… Духът на Градската градина е в мелодията на тъжния музикант

24rodopi.bg/Общество Баща му е бил музикант, започнал да свири още на 11 години. Създавал е музика, за хора, ръченици. Още на 16 започнал да ходи по

24rodopi.bg/Общество

Баща му е бил музикант, започнал да свири още на 11 години. Създавал е музика, за хора, ръченици. Още на 16 започнал да ходи по сватби.

Това разказва тъжният музикант, който винаги внася настроение в центъра на Кърджали. Недялко Караиванов от години отправя послания с мелодиите от малкия си акордеон. Започнал да свири от 2-ри клас. В пети пък баба му му подарява по-голям акордеон.

Той е тъжен, погледът му също, говори тихо. И оставя музиката от инструмента да говори. Тя да разказва. За живота, за настроенията, за съдбата, за това, което се намира в скритите кътчета на душата. Винаги там, винаги край хората. Те рядко го забелязват, но винаги го чуват. Някои оставят пари. Няколко лева на ден за уличния музикант.

Недялко преживява тежка катастрофа, когато е на 18 години. Лекият автомобил, в който пътуват общо пет души, се блъска в друго превозно средство. Колата се преобръща около 15 пъти извън пътя. Шофьорът загива…

Недялко живее сам, с музиката и хората, които минават забързано край него. Заедно с други подобни музиканти той е духът на Градската градина. И не осъзнава колко всъщност е важен. Защото подарява едно вечно изкуство. Без което сивотата на ежедневието ще окове съзнанията.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0