Кой открадна парите на месарския бос!? 18 месеца по следите на 115 000 лева

Кой открадна парите на месарския бос!? 18 месеца по следите на 115 000 лева

24rodopi.bg/Общество/Криминале 18 месеца след един от най-дръзките обири в Родопите, производството е спряно, а материалите са изпратени от прокурату

24rodopi.bg/Общество/Криминале

18 месеца след един от най-дръзките обири в Родопите, производството е спряно, а материалите са изпратени от прокуратурата към полицията за установяване на извършител, научи 24rodopi.bg.

Припомняме, че деянието бе извършено в новогодишната нощ срещу 2021-ва година.

От дома на известен кърджалийски бизнесмен са задигнати 115 000 лева, според официалната версия. Всичко се случва докато месарския бос празнува край барбекю в двора с приятели. Във вилата пък се намират негови близки.

Къщата е в близост до цеха на бизнесмена, снабден с видеонаблюдение, охрана от огромни кучета.

Обирът бил извършен около 20 часа на 31 декември 2020-та.

Както вече писахме, близо 600 000 лева са били задигнати при най-дръзките подобни деяния в Източните Родопи през последните години, като няма нито един задържан и осъден след ударите. Повечето от разследванията са прекратени.

Година преди обира на бизнесмена, в първите дни на януари, от мезонета на кърджалийски хотелиер са задигнати 400 000 лева. Липсата е установена дни по-късно, когато е подаден и сигналът. Разследването е прекратено поради изтичане на срока. То обаче ще бъде възобновено при наличие на нови детайли и доказателства по случая, посочиха пред екипа ни от държавното обвинение.

Утрото на 27 ноември 2013 година. Двама въоръжени мъже влизат в банков клон в центъра на Кърджали, просват охраната, служителите и клиент и минути по-късно си тръгват с 40 000 лева и 1000 евро.

Повече от осем години по-късно няма нито един задържан за дръзкия обир посред бял ден в областния родопски град.

COMMENTS

WORDPRESS: 0