Кой е по-излишен – Бойко Борисов или Кирил Петков?

Кой е по-излишен – Бойко Борисов или Кирил Петков?

24rodopi.bg/Коментари/Политика   Президентът (2012-2017) от ГЕРБ Росен Плевнелиев е плах, нерешителен политик. Не би направил нещо на своя

24rodopi.bg/Коментари/Политика

 

Президентът (2012-2017) от ГЕРБ Росен Плевнелиев е плах, нерешителен политик. Не би направил нещо на своя глава, дори това „нещо“ да носи плюсове на партията му ГЕРБ.

Затова вчерашната сутрешна новина на Плевнелиев, че Бойко Борисов бил готов да се оттегли от шефското място в собствената му формация, бе „глътната“ от медиите. Всички уважиха новината, защото приеха Плевнелиев като „куриера на Борисов“.

Отстъпва ли Борисов?

Два часа по-късно се оказа, че Плевнелиев е казал фалшива новина.

Близки до Борисов доразвиха, че в сутрешното телевизионно студио Плевнелиев бил не „куриер на Борисов“, а пратеник на Иво Прокопиев. Интересен „трансфер“, задълбочаващ още повече недоверието в обществото, в което трайно се е настанило мнение, че страната се управлява от два властови центъра, борещи се един с друг. Но под общия знаменател – с чужди сили зад гърба.

*

„Продължаваме промяната“ е готова да направи правителство с ГЕРБ, ако начело на партията не е Бойко Борисов. Кирил Петков дори прати лидера на „топъл остров“, като условие да се спогоди с депутатите от партията му.

От ГЕРБ също са навити да се вземат по евроатлантически с ПП, ако в партията, която ще получи първия проучвателен мандат, ги няма Кирил Петков и Асен Василев.

Звучи като приказка за любовта. Има опция за брак, ама и на двете страни им пречат главните действащи лица-„булката и младоженеца“.

*

Кой е по-излишен – Бойко Борисов или Кирил Петков?

Това пък е другият прочит, този на задкулисието, което не иска предсрочни парламентарни избори. А всичко да си върви в коловоза на „цивилизационния избор“, като само „дразнещите“ елементи бъдат премахнати. Нали се сещате какво иде да рече първата част от изречението?!

На снимката: И понеже няма живот за ГЕРБ без Бойко Борисов, а и ПП не си дава Кирил Петков, това лято пак ще се лепят плакати на лидери. Кой където свари, поредно издание

COMMENTS

WORDPRESS: 0