Кои купуват имоти в Дубай? Защо ГЕРБ и ДПС прехвърлят гласове на ИТН? Отговорите на Бойко Рашков

Кои купуват имоти в Дубай? Защо ГЕРБ и ДПС прехвърлят гласове на ИТН? Отговорите на Бойко Рашков

24rodopi.bg/Избори`2022 „В Дубай има немалка група, която купува много скъпи имоти, и това не са известни хора от сорта на Васил Божков. Има оператив

24rodopi.bg/Избори`2022

„В Дубай има немалка група, която купува много скъпи имоти, и това не са известни хора от сорта на Васил Божков. Има оперативна информация, че са изнасяни пари с чували в посока Дубай и това са парите за строителството на магистрала “Хемус”, заяви сензационно в Кърджали бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той бе в града край Арда, за да подкрепи кандидатската листа на „Продължаваме промяната“ в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район.

„На 15-20 фирми, близки до ГЕРБ, са раздадени 1,2 млрд лева авансово. Между 50 до 80 млн. лева на фирма за бъдещо участие в изграждането на АМ “Хемус”, при положение, че за повечето лотове няма строителни книжа, като за част от тях липсва дори утвърдено трасе от МРРБ! Всичко е направено в противоречие на закона.

Ситуацията към днешна дата е “нито строят, нито връщат парите”. Това е чиста проба грабеж“, посочи Бойко Рашков.

Бившият министър коментира и други теми.

„В момента статуквото работи съвместно за спечелването на изборите. ГЕРБ И ДПС си подготвят „патерица“ в лицето на „Има такъв народ“ (ИТН), като има данни, че ще бъдат прехвърляни гласове към партията на Слави от страна на двете партии, за да може да прескочи 4% бариера за влизане в парламента“, заяви Бойко Рашков.

95% от делата, които сме водили за предизборни нарушения и купуване на гласове са свързани с ДПС и ГЕРБ, каза още той и добави: „Бойко Рашков вече от няколко месеца не е министър на вътрешните работи, но купуване на гласове и в момента има. И в момента ги задържат и арестуват. Пита се в задачата: Кой е виновен в крайна сметка?“.

В разговорите си със симпатизанти той наблегна на младите хора, като най-заинтересовани България да се развива положително, за да поискат да останат. Бойко Рашков изнесе данни, според които в България има 150 хил. смъртни случая годишно, 60 хил. раждания и 60 хил. заминали в чужбина.

Купуването и продаването на изборни гласове е престъпление

COMMENTS

WORDPRESS: 0