Когато личната карта отваря големи порти,… 90% от пазаруващите в Одрин са от България

Когато личната карта отваря големи порти,… 90% от пазаруващите в Одрин са от България

24rodopi.bg/Общество Българите се възползваха от отпадането на изискването за паспорт при влизане в Турция, като това най-много е усеща на пазара „

24rodopi.bg/Общество

Българите се възползваха от отпадането на изискването за паспорт при влизане в Турция, като това най-много е усеща на пазара „Улус“ в петък. Тук всяка крачка е трудна, българите разграбват продуктите от щандовете, а търговците празнуват. Продажбите са много добри.

Това пише агенция IHA за вчерашния пазарен ден в Одрин под заглавие „Български наплив към Одрин след отпадането на паспортите, няма къде да стъпиш“.

Припомняме, че с декрет на президента Реджеп Тайип Ердоган българските граждани добиха право да пътуват в южната съседка като туристи само с лични карти.

Българите, които задоволяват всичките си нужди от дрехи до стъклария от Одрин, трудно пренасят купеното, констатира медията.

„В Одрин, превърнал се в рай за пазаруване за българите, търговците са усмихнати. Заявявайки, че 90 процента от клиентите им са български граждани, търговците искат шопинг туризмът да продължи. Подчертавайки, че входовете с лични карти са жизнената сила на търговците, Мехмет Йълдъръм каза: „Пазаруването е много хубаво. Хубаво е, че направиха нещо подобно, всичко е много хубаво, много сме доволни. Започнаха да идват повече хора. надявам се, че ще продължат да идват повече тълпи“, пише агенцията.

Нашенецът Насуф Наил споделя: „Нашата група е от 17 души. Влязохме само в лични карти, което е голямо улеснение за пътуване“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0