Когато догодина БСП финишира на 4-то място в Кърджали, Корнелия Нинова ще се сети, че е сбъркала в града край Арда

Когато догодина БСП финишира на 4-то място в Кърджали, Корнелия Нинова ще се сети, че е сбъркала в града край Арда

24rodopi.bg/Политика Първо се заговори, че Корнелия Нинова била категорична: Тези кадри на БСП, които са станали служебни областни управители, одоб

24rodopi.bg/Политика

Първо се заговори, че Корнелия Нинова била категорична: Тези кадри на БСП, които са станали служебни областни управители, одобрени от екипа на президента Румен Радев, няма да останат при правителството на четворната коалиция.

После тъжното в „червените“ редици стана отчайващо за структурата на БСП в Кърджали: Нинова ще се бори за няколко области, но градът край Арда не е приоритет.

И така при квотното разпределяне на областите Кърджали се падна на „Продължаваме промяната“. А сред номинациите най-много точки за позицията „Областен управител“ спечели юристката Петя Саръева.

Възможно ли беше настоящият областен управител Даниел Делчев, едно от разпознаваемите лица на БСП в Кърджали през годините, и одобрявано от местните хора, да бъде „припознат“ от „Продължаваме промяната“ (ПП)? Да бъде „трансфериран“ от БСП в ПП?

Да, ако Корнелия Нинова бе демонстрирала познания в политическия шахмат – не говорим за БСП, където е гросмайстор, а за политиката като цяло и за познаването на политическия климат в смесените региони. Вероятно не го е сторила, защото от ПП бяха категорични – областният управител на Кърджали ще бъде наш, в никакъв случай да не е бил в друга партия.

Корнелия Нинова получи мощна подкрепа от кърджалийските социалисти да остане начело на партията. Тя обеща догодина БСП да постигне такъв резултат на местните избори, че да гръмне новината: Имаме нова политическа ситуация, партията на Нинова вече е №1 в България!

Трудна работа, но дори да стане, в Кърджали БСП ще финишира на 4-та или 5-а позиция.

Когато няма структури по населени места, пътят на една политическа сила към доброто представяне на местни избори минава през Областната администрация. Защото един областен управител не функционира в режим подписване на документи, организиране на скучни форуми, „броене на снежинки“ или „игра на котка и мишка“ с кметовете на общини.

Един областен управител не е „от заплата до заплата – скучен протокол“.

Един областен управител е един бъдещ кмет. Зависи от него, разбира се. 

Преди доста години един младеж пристигна от София в Кърджали като назначен заместник областен управител… Да, разбира се, че се сетихте – Хасан Азис.

Колкото до Делчев, той има потенциал да класира БСП и ПП на балотаж на кметски избори в Кърджали. Нещо, което Нинова не видя. Или разчита на анализатори с капацитет „Не съм стъпвал в Кърджали, но и отдалеч ми е ясно“. Няма как да се обясни по друг начин последния „червен“ водач на листа в региона – Велизар Енчев. Изборът му бе все едно Волен Сидеров да вдигне митинг в квартал „Боровец“.

Ами Петя Михалевска!? Иди в Кърджали, иди в Смолян, върни се в Кърджали…

Столичните анализи в досието „Кърджали“ са остарели поне с три петилетки. Или пък просто областният град е изоставен, защото „вали, гърми, селата пак са за Сабри“(сменете името както ви харесва). 

Първото издава липса на хоризонт и далновидност, второто – пораженчество. И двете не са добри атестати.

COMMENTS

WORDPRESS: 0