Кое е по-полезно за демокрацията в България: ГЕРБ без Борисов или „ПП показва жълт картон на ДБ“

Нико Ников/24rodopi.bg/Коментари/Политика Демокрацията в България има нужда от нови парламентарни избори. Олигарсите и другите началници на шефските

Нико Ников/24rodopi.bg/Коментари/Политика

Демокрацията в България има нужда от нови парламентарни избори. Олигарсите и другите началници на шефските тела на списъчния състав в 48-мото Народно събрание – от кабинет на четворна коалиция.

Колкото по размита е отговорността, толкова по-яко ще се краде. Колкото по-групова е прегръдката, толкова по-лесно ще се извиняват на електоратите политическите лидери за обещанията предизборни и разминаването със стореното следизборно. 

Още в нощта след изборния 2 октомври 2022 година беше ясно посланието на избирателя: Искаме нов вот!

Мълчанието на по-голямата част от народа означава същото: Тези от листите на Избори`октомври 2022 няма как да ни накарат да тръгнем към урните, поразчистете си списъците! 

Интереса клати феса – това движи елитите на парламентарно представените политически формации, а така също им вади думите.

Има страшно много пари за усвояване, а не се знае при нови избори какво ще се случи с нас – доразвиват надеждата си за „светло лично утре“ подчинените на олигарсите „елити“. 

Христо Иванов от „Демократична България“ е бил прав, че трябва да има редовно правителство с премиер… Христо Иванов.

Разсъждава Борисов и хоп – поиска най-големият душманин на ГЕРБ в последните няколко предизборни кампании да стане министър-председател. Сиреч, ако президентът Румен Радев връчи третия мандат на ДБ-то, 63-мата от ГЕРБ в парламента ще подкрепят кабинета му.

Против волята на избирателите на ГЕРБ, и още повече против волята на избирателите на ДБ, ще има брак ГЕРБ-ДБ. 

Време ли е куражлийска дружина в ГЕРБ да благодари на Борисов и да го прати в пенсия?

Дружина има, кураж няма. Невъзможна мисия е да бъде избутан Борисов от върха на ГЕРБ. Още повече, че опитите му да влезе в ролята на Доганът на ГЕРБ се оказват катастрофални. 

Един от консенсусните мохабети в последните парламентарни издания гласи, че Христо Иванов бил винаги да стане голям началник. Което иде да рече, че ако зависи само от Борисов и Иванов, ГЕРБ и ДБ ще се скрият под общ юрган. Уж, за да е топло на цяла България. 

Следват логичният въпрос, а възможно ли е при тази ситуация от „Продължаваме промяната“ да покажат жълт картон на партньорите си от „Демократична България“.

И Кирил Петков, може и Асен Василев, да извиси глас: Накъде вървиш, Христооооо!

Това е малко по-възможно. Стига от „Козяк“ да позволят.

Ами, ако и ПП се мушнат под юргана за груповото нещо, което предстои след реализирането на третия мандат!?

Това вече ще е от страх от студа, който носи на ПП и ДБ хартиената бюлетина.

Ако ще е с хартиена бюлетина, по-добре е да няма избори, заключете урните – това се върти в главите на хората от ПП и ДБ в 48-мото НС.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0