Кметовете на Кърджали и Струмица вече са в Брюксел с послание…

24rodopi.bg/Общество Дни след подписването на Протокола за побратимяване между Кърджали и  Струмица, Кметовете на двете общини са в Европарламента в

24rodopi.bg/Общество

Дни след подписването на Протокола за побратимяване между Кърджали и  Струмица,

Кметовете на двете общини са в Европарламента в Брюксел.

От сърцето на Европа Хасан Азис и Костадин Костадинов отправиха общо послание за партньорство в реализирането на европейската мечта за обединена Европа. Европейските общини изповядват общи ценности за единство, солидарност, мир и доверие, за да бъде силна Европа трябва да има силна местна власт, посочи Хасан Азис.

„На разговорите подчертахме, че чрез побратимяването на общини от България и Северна Македония може да се гради конструктивна местна, но и национална политика от интерес за двете страни. За пореден път се убедихме, че диалогът между местните власти е добра предпоставка за диалог на национално ниво“, подчерта кметът на Кърджали.

В същото време бяха уточнени подробности по представянето на Кърджали в ЕП в периода 31 май – 2 юни. Тема бяха и предстоящите възможности за реализиране на проекти за местната власт, както и проектната готовност на общините по Плана за възстановяване и устойчивост.

COMMENTS

WORDPRESS: 0