Кметове при консула: Молим се за ранените, готови сме да помогнем!

24rodopi.bg/Общество „На среща с генералния Консул на Турция в Пловдив изразихме нашата съпричастност към болката и скръбта на семействата, загубили

24rodopi.bg/Общество

„На среща с генералния Консул на Турция в Пловдив изразихме нашата съпричастност към болката и скръбта на семействата, загубили свой близък в ужасяващите трусове в нашата съседка. Молим се за бързо изцеление на ранените, и за мъдрост на спасителите, които неуморно дават всичко от себе си, за да спасят живот“, обяви кметът на Кърджали Хасан Азис.

В срещата участваха председателят на Областния съвет на ДПС Ресми Мурад, кметът на Черноочене Айдън Осман, както и кметът на Кирково Шинаси Сюлейман.

„В този труден момент е важно да помогнем с всички сили, затова на среща с генералния консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю от името на кметовете на 7-те общини в област Кърджали, както и от мое име и на жителите на града, заявихме пълна готовност за подкрепа още сега, веднага“, посочи Хасан Азис.

С Консула бяха обсъдени възможностите за помощ на пострадалите и семействата на загиналите, както и списък с неотложни стоки от първа необходимост, които да бъдат набрани и изпратени на хората от засегнатите райони.

Към момента жертвите на земетресенията са над 5 хил., над 21 хил. души са ранени, над 6 хил. сгради са напълно унищожени, други 11 хил. сгради са повредени, десетки хиляди остават на улицата, без дом. Лошото време затруднява работата на спасителите, все още има много райони, до които не могат да достигнат аварийни екипи.

COMMENTS

WORDPRESS: 0