Кметът вдигна администрацията – всички улици в Бенковски са почистени

Кметът вдигна администрацията – всички улици в Бенковски са почистени

Михаела Илиева/24rodopi.bg/Регион Официално, след положената клетва на 6 ноември, новоизбраният кмет на кирковското село Бенковски, Адриан Йорданов, 

Михаела Илиева/24rodopi.bg/Регион

Официално, след положената клетва на 6 ноември, новоизбраният кмет на кирковското село Бенковски, Адриан Йорданов, започна своя мандат с редица дейности и важни обществени задачи. Първото нещо, което кметът направи след като встъпи в длъжност, бе да активизира всички назначени лица към кметството, отговарящи за чистота на обществените места. Заедно с тях в голямото „приключение“ се впусна и той, като в рамките на една седмица бяха почистени местата около площада и центъра, както и главните улици. Тротоарните плочи бяха изчистени от камъните, насъбралата се пръст и от тревистите израстъци и така бяха приведени в нормален вид.

„За първи път от много години насам виждам как тези хора работят и си вършат работата качествено. Може би наистина е трябвало кметското място да го заеме някой, който да въведе ред и да наложи контрол над хората, които чистят обществените места. Досега всичко беше занемарено и тези хора получаваха заплата без да се потрудят. Радвам се, че когато се събудих, видях Бенковски с почистени улици“, споделя дългогодишен жител на селото.

COMMENTS

WORDPRESS: 0