Кметът: Сградата на бившето Спортно училище се продава… само във Фейсбук!

Кметът: Сградата на бившето Спортно училище се продава… само във Фейсбук!

24rodopi.bg/Темата+ Предстои ремонт на сградата на бившето Спортно училище в центъра на Кърджали, съобщи кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Ази

24rodopi.bg/Темата+

Предстои ремонт на сградата на бившето Спортно училище в центъра на Кърджали, съобщи кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис.

„Сградата на бившето спортно училище „Георги Бенковски“ ще се използва само и единствено за база с учебна цел“, заяви пред журналисти той.

„Всички други възможни варианти са възможни единствено и само във Фейсбук“, подчерта с усмивка кметът.

През 2023 година в Кърджали ще бъдат изградени 5 нови обекта от образователната инфраструктура.

„Община Кърджали през тази и миналата година кандидатства по националната програма към МОН за ремонт и реконструкция на образователната инфраструктура с няколко проекта. Те получиха одобрение за финансиране. Съответните процедури по тяхното изпълнение вече са проведени“, информира кметът.

Единият от проектите, одобрен за финансиране е за ремонт и реконструкция на бившето училище „Георги Бенковски“. Прогнозната стойност за реализацията на проекта е близо 4 милиона лева.

Както вече 24rodopi.bg писа, другият одобрен проект е за изграждане на нова детска градина във кв. „Възрожденци“, на стойност 3 391 774 лв.

Към ДГ „Чайка“ ще бъде изградена пристройка за 932 091 лева, в ДГ „Щастие“ строителните дейности за помощна постройка ще струват 917 938 лева.

Петият обект от образователната инфраструктура е Ясла №5, като проектът е с прогнозна стойност 1 392 988 лева.

„За всички изброени обекти има проведени процедури и сключени договори със строителни фирми, има и разрешение за строеж. Предстои подписването на договори за строителен надзор“, информира кметът.

COMMENTS

WORDPRESS: 0